Nakon presude

Nana Fata: Odoh ja sad kod djece u Ameriku, a kad se vratim, nadam se da crkve neće biti

Hronika01.10.19, 17:36h

Nana Fata: Odoh ja sad kod djece u Ameriku, a kad se vratim, nadam se da crkve neće biti
Ako Bog da kad dođem, nadam se da crkve neće biti i onda planiram da mi dođete na kahvu, na sok, na šerbe i da počadimo

 

Nana Fata Orlović, koja je nakon 20 godina borbe, pred Sudom za ljudska prava u Strazburu dobila presudu kojom je naloženo uklanjanje nelegalno izgrađene crkve u dvorištu njene kuće u Konjević Polju, kazala je za Faktor da je za nju danas radostan dan.

 

- Čula sam, radosna sam. Hvala dobrim ljudima, ako ima loših, neka ima i dobrih. Hvala novinarima i svima koji su pomogli i koji su na strani istine. Dvadeset godina sam se ja borila, i uklanjana sam i tučena i ubijana... I nema šta nisam predeverala i došao je radosni dan. Rodila sam se danas - kaže nana Fata.

 

Kako je kazala, za odluku joj je javio advokat Rusmir Karkin, koji je "odmah izletio sa suda i zvao je". 

 

Planira, kako kaže, otići sad malo svojoj djeci u Ameriku, da ih vidi.

 

-  Planiram biti tri mjeseca, nek' ne gledaju ni oni mene, ni ja njih. Ako Bog da kad dođem, nadam se da crkve neće biti i onda planiram da mi dođete na kahvu, na sok, na šerbe i da počadimo, ako Bog da - rekla je nana Fata u izjavi za Faktor.

 

U odluci Suda u Strazburu, između ostalog, naloženo je da crkva treba biti uklonjena tri mjeseca nakon pravosnažnosti presude. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 61

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još