VIDEO/ OTVORENO PRED KAMERAMA

Enver Zornić zaplakao: Nisam monstrum, nisam ubio te Srbe i Hrvate! Muslimović mi je napakovao, Alija me pomilovao!

Front28.09.19, 00:38h

Enver Zornić zaplakao: Nisam monstrum, nisam ubio te Srbe i Hrvate! Muslimović mi je napakovao, Alija me pomilovao!
Zornić tvrdi da se radi o montiranim optužbama i procesima. O svemu tome detaljno je progovorio u prvoj emisiji novog izdanja Centralnog dnevnika na Face TV-u

 


Enver Zornić našao se u žiži javnosti prethodnih dana, nakon imenovanja za direktora JKP Toplane i gotovo istovremeno objave dokumenata u medijima kojima se dokazuje da je on pred Vojnim sudom Republike Bosne i Hercegovine 1993. godine osuđen za krivično djelo ubistva grupe građana nebošnjačke nacionalnosti. 


Od tada su uslijedile brojne reakcije u javnosti, a sam Zornić je tvrdio da se radi o montiranim optužbama i procesima. O svemu tome detaljno je progovorio u prvoj emisiji novog izdanja Centralnog dnevnika na Face TV-u.


Na pitanje Senada Hadžifejzovića, koji je pročitao imena nekoliko sarajevskih ratnih žrtava, da li je ubio te ljude, Zornić je ustvrdio:


- Monstrum je ubio te Srbe i Hrvate. Preživljavam zločin drugi put, kome ja smetam? Ljudi kojima sam smetao u ratu, nisu mi oprostili ni u miru... Prijavio sam kriminal u Toplanama!


Govoreći i svemu što proživljava posljednjih dana, Enveru Zorniću u jednom trenutku pojavile su se suze u očima...

 

- Ja znam kako se sve ovo radi i odakle dolazi... Branio sam ovu državu u ratu, braniću je i dalje, a ovo je upravo udar na tu i takvu, multietničku Bosnu i Hercegovinu - poručuje.

 

Pogledajte cijeli razgovor u priloženom videu!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još