Povodom teških optužbi oglasio se direktor KJKP Toplane

Zornić: Negiram sve navode i svoje učešće u ratnom zločinu, radi se o montiranim optužbama i procesima

Front25.09.19, 18:57h

Zornić: Negiram sve navode i svoje učešće u ratnom zločinu, radi se o montiranim optužbama i procesima
Očit interes naručioca ovog teksta i momenat njegovog objavljivanja aludira na pokušaj da se zaustave započeti procesi revizije ranijeg rada i poslovanja KJKP Toplane - Sarajevo d.o.o. u kojem postoje jasne indicije o mogućim zloupotrebama, te o privrednom i organizovanom kriminalu, naveo je Zornić

 

Direktor KJKP Toplane - Sarajevo Enver Zornić odgovorio je danas na medijske natpise da je osuđen za krivično djelo ubistvo, a što je prvi objavio portal Žurnal.

 

U odgovoru koji potpisuje Zornić navodi se da je tekst objavljen na internet portalu Žurnal pod nazivom "Novi direktor Toplana Sarajevo - presuđeni zločinac koji je u ratu naredio likvidacije Srba i Hrvata", a koji je potpisao novinar Avdo Avdić produženi pritisak i atak na čast i život njega i njegove porodice koji traje i ne prestaje još od 1993. godine.

 

- U potpunosti negiram citirane navode i svoje učešće u navedenim događajima, jer se radi o tada montiranim optužbama i procesima. Očit interes naručioca ovog teksta i momenat njegovog objavljivanja aludira na pokušaj da se zaustave započeti procesi revizije ranijeg rada i poslovanja KJKP Toplane - Sarajevo d.o.o. u kojem postoje jasne indicije o mogućim zloupotrebama, te o privrednom i organizovanom kriminalu, o čemu je dijelom već upoznato nadležno Tužilaštvo. Uprkos svemu, prijetnjama i ucjenama niko neće zaustaviti započete promjene i razotkrivanje kriminala u KJKP Toplane - Sarajevo d.o.o. - naveo je Zornić. 

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još