negativni standardi

Slučajevi suicida koji su potresli bh. javnost: Zašto se naši mladi ubijaju?

Hronika10.09.19, 19:10h

Slučajevi suicida koji su potresli bh. javnost: Zašto se naši mladi ubijaju?
Mladi u depresiji naglašavaju negativne stvari, a minimiziraju sve što ih okružuje, kaže Šaćirović. Oni moraju imati viziju onoga što ih čeka, ističe Ibraković

 

Samoubistvo Naide Čičak (22) iz Zenice, koja je odlučila oduzeti sebi život zbog nesretne ljubavi, te Ilhane Krak (24) iz Jajca, šokirali su bh. javnost i zasigurno predstavljaju alarm za cijelo duštvo - piše Avaz

 

Negativni standardi


Nesretna Naida Čičak, upućujući poruke beznađa, raznijela se bombom u unajmljenom stanu. Bila je u trećem mjesecu trudnoće. Samo nekoliko dana kasnije, lijepa i povučena Ilhana Krak objesila se u porodičnoj kući u Jajcu.

 

Sarajlije još nisu zaboravile ni tragičnu ekskurziju Srednje tehničke škole za grafički dizajn i multimedijsku tehnologiju s Ilidže u Češkoj, gdje se ubio 17- godišnji učenik. Zeničanin Mevsudin Murtić (24) nije želio više živjeti kada mu je došla tužba zbog kredita, te je skočio sa 17. sprata.

 

Zašto se mladi ubijaju, pitali smo psihologinju Lejlu Šaćirović, koja napominje da se mladima danas nameću standardi koji podrazumijevaju idealan način života, luksuz i raskoš.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još