armenci bili jači

Potop u Jerevanu: Zmajevi izgubili s rezultatom 4:2

Sport08.09.19, 16:59h

Potop u Jerevanu: Zmajevi izgubili s rezultatom 4:2
Trećim porazom izabranici selektora Roberta Prosinečkog sveli su šanse da uspješno okončaju kvalifikacije na minimum

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Jerevanu od Armenije sa 4:2 u susretu šestog kola J-grupe kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine.

 

Trećim porazom izabranici selektora Roberta Prosinečkog sveli su šanse da uspješno okončaju kvalifikacije na minimum, s obzirom na to da su ponovo pali na četvrto mjesto, sa pet bodova zaostatka za drugoplasiranom Finskom koja ima utakmicu manje.

 

Golove za Armeniju postigli su Henrikh Mkhitaryan u 3. i 66., Hovhannes Hambardzumyan u 77. i Stjepan Lončar u 90. (autogol), dok su strijelci za BiH bili Edin Džeko u 13. i Amer Gojak u 70. minuti.

 

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji bh. nogometaša koji su imali nekoliko dobrih prilika da na odmor odu s vodstvom. U 3. minuti Džeko je pogodio stativu, a već u narednom napadu Armenija je povela. Grešku odbrane bh. tima iskoristio je Mkhitaryan kojem nije bilo teško da savlada Šehića. 

 

Priliku za izjednačenje BiH je imala u 7. minuti, kada ubačenu loptu iz kornera niko od bh. igrača u šesnaestercu nije uspio da skrene u prazan gol. Ipak, u 13. minuti Džeko koristi odličan centaršut Gojaka i postiže gol za izjednačenje.

 

U 28. minuti Višća se našao u dobroj poziciji ali je loše šutirao sa desetak metara. Deset minuta kasnije Pjanić je pokušao iz slobodnog udarca s 18 metara, ali lopta odlazi tik uz stativu. Minutu kasnije pokušava i Bešić, direktno u golmana, a u 42. minuti Džeko, nakon kornera Pjanića, šutira glavom pored gola.

 

Početak drugog poluvremena protekao je u potpunoj dominaciji domaćih nogometaša, koji su konstantno napadali petnaestak minuta, ali je odbrana bh. tima uspjela da sačuva gol. Prvi pokušaj reprezentacija BiH imala je u 60. minuti kada je Pjanić šutirao iz slobodnog udarca sa 20 metara ali neprecizno, dok je tri minute kasnije Gojak propustio veliku priliku da dovede BiH u vodstvo. 

 

U 66. minuti Armenija ponovo dolazi u vodstvo. Mkhitaryan je priomio loptu na ivici šesnaesterca, napravio nekoliko koraka i snažno šutirao pod prečku te postogao svoj drugi pogodak.

 

Reprezentacija BiH još jednom se vratila u 70. minuti kada je Gojak iskoristio dobar centaršut Kolašinca i sa tri metra poslao loptu u gol. U 73. minuti Džeko je oboren u šesnaestercu domaćih, ali je sudija to okarakterisao kao simulaciju i kapitenu bh. reprezentacije pokazao žuti karton. 

 

U 77. minuti Armenija je postigla i treći pogodak. Mkhitaryan je istrčao kontranapad i odlično uposlio usamljenog Hambardzumyana na suprotnoj strani, a bek desni bek Armenije zakucava loptu pod prečku i donosi novo vodstvo selekciji Armenije.

 

Posljednju priliku za izjednačenje BiH je imala u 87. minuti kada je udarac Zukanovića krajnjim naporom odbranio Hayrapetyan.

 

U sudijskoj nadoknadi Armenci su postigli i četvrti pogodak. Mkhitaryan je još jednom prošao sa lijeve strane i ubacio u peterac, a Lončar je nespretno reagirao i poslao loptu u vlastitu mrežu. 

 

BiH u ovom meču nastupila u sastavu: Šehić, Bičakčić, Todorović (od 85. Bajić), Kolašinac, Bešić (od 80. Lončar), Višća (od 64. Duljević), Pjanić, Džeko, Cimirot, Gojak i Zukanović.

Naredni meč reprezentacija BiH igra 12. oktobra kada dočekuje Finsku.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još