dragan čović o aktuelnoj političkoj situaciji

Bez nas, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedna razina vlasti... Hrvati u BiH jedini iskreno žele...

Front07.09.19, 10:46h

 Bez nas, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedna razina vlasti... Hrvati u BiH jedini iskreno žele...
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u izjavi za medije je kazao kako su Hrvati u Bosni i Hercegovini, koji jedini iskreno žele EU i NATO, i danas politički govore jednim glasom - kroz Hrvatski narodni sabor

 

Predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske Andrej Planković izjavio je nakon zajedničke sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH i HDZ-a RH u Orašju, kako će se Hrvatska nastaviti zauzimati za prava Hrvata u BiH, ali i pružati dobrosusjedsku potporu cijeloj BiH i njenom euroatlantskom putu.

 

 Pritom je suradnju dva HDZ-a ocijenio pozitivnom i intenzivnom.

 

 "Takva će biti i na nadolazećim, važnim izborima, na kojima našu potpunu i zajedničku podršku ima predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. S druge strane, RH je dobro pozicionirana u međunarodnoj zajednici te ćemo se nastaviti kontinuirano, sustavno i konzistentno zauzimati za prava Hrvata, ali i pružati dobrosusjedsku potporu cijeloj BiH i njenom euroatlantskom putu", poručio je Plenković.

 

 Na sjednici je istaknuto kako HDZ BiH i HDZ RH, dvije sestrinske stranke, dugo godina zajedno rade na dobrobit hrvatskoga naroda u RH i BiH, te je naglašeno kako je temelj prijateljskog međustranačkog odnosa zajednička briga o Hrvatima u BiH kao konstitutivnom i ravnopravnom narodu, uzajamna potpora na izborima i pomoći BiH na njenome euroatlanstskom putu.

 

 Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u izjavi za medije je kazao kako su Hrvati u Bosni i Hercegovini, koji jedini iskreno žele EU i NATO, i danas politički govore jednim glasom - kroz Hrvatski narodni sabor.

 

 "Bez nas, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedna razina vlasti. Zahvaljujem na snažnoj i dosljednoj potpori Vladi RH, HDZ-u i predsjedniku Plenkoviću - vaša je potpora dragocjena Hrvatima u BiH u borbi za stvarnu ravnopravnost", zaključio je Čović, priopćio je HDZ BiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još