izmjena režima zbog okupljanja

'Dan tradicionalne porodice': Od 13 do 16 sati obustava saobraćaja, evo koje ćete rute moći koristiti

Hronika07.09.19, 09:42h

'Dan tradicionalne porodice': Od 13 do 16 sati obustava saobraćaja, evo koje ćete rute moći koristiti
Zbog današnje manifestacije bit će izmijenjen režim javnog saobraćaja

 

Zbog održavanja manifestacije 'Dan tradicionalne porodice' koja je planirana na dionici Vječna vatra-plato Parlamentarne Skupštine BIH, danas od 13 do 16 sati bit će obustavljen saobraćaj u ulicama Maršala Tita i Vrbanja, kao i u zoni raskrsnice „Marijin dvor“ koja obuhvata ulice Maršala Tita, Fra-Anđela Zvizdovića,  Zmaja od Bosne i Vrbanja.

 

Današnje okupljanje  dolazi kao odgovor protivnika održavanja  prve Povorke ponosa koja će biti održana sutra u Sarajevu.

 

Zbog današnje manifestacije bit će izmijenjen režim javnog saobraćaja.

 

Tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji Ilidža - Željeznička stanica, dakle neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola.


Autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Pofalići u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.


 Autobuska linija za Gornje Velešiće mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Drvenije polazit će sa terminala Željeznička stanica.


 Autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Doma Armije polazit će sa terminala Drvenija.


 Na trolejbuskim linijama za Jezero, autobuskim linijama za Jagomir, Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku i minibuskoj liniji za Sedrenik doći će do zastoja prilikom prolaska učesnika manifestacije.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!