Ibrahim Hadžibajrić o Povorci ponosa u Sarajevu

Problem je što Bošnjak slabo čita, a podložan je mahalaštini... Zašto toliko dramiti? Ko hoće nek izvoli!

Front27.08.19, 14:34h

Problem je što Bošnjak slabo čita, a podložan je mahalaštini... Zašto toliko dramiti? Ko hoće nek izvoli!
Iskreno, potpuno su mi bezveze sad ova prepucavanja Narod i pravda, SDA i Naša stranka. Treba se samo podsjetiti šta smo kao država prihvatili, potcrtava Hadžibajrić

 

Načelnik sarajevske općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić u intervjuu za portal Faktor iznio je, između ostalog, svoje mišljenje o Bh. povorci ponosa, koja je zakazana za 8. septembar.


- Meni je sve to smiješno, jer se stvara se problem gdje ne bi trebalo da ga bude. Lično imam svoj stav o tome, ali ću ga zadržati za sebe, to je moje lično i intimno, i ne mogu se miješati u nešto što je nečije pravo. Međutim, ako je Vijeće ministara prihvatilo agendu u kojoj ima i ovakvih stvari, onda je normalno da vlast na svakom nivou, od države do općine, to treba ispoštovati. Naš problem je što Bošnjak slabo čita. Hajdemo se vratiti i vidjeti šta piše u toj agendi, ako se već stalno pozivamo na vladavinu prava i zakone. Zaboravljamo jer ne čitamo, i podložni smo da tako kažem mahalaštini. Iskreno, potpuno su mi bezveze sad ova prepucavanja Narod i pravda, SDA i Naša stranka. Treba se samo podsjetiti šta smo kao država prihvatili - potcrtava Hadžibajrić i dodaje:  

 

-Ne možemo biti dvolični, licemjerni. Stalno govorimo da hoćemo u EU, a znamo kakav je stav Evrope prema ovim stvarima, i ako je takvo što održano u Hrvatskoj, Srbiji... zašto toliko dramiti. Ko hoće nek izvoli.

 

Da li je klima u Sarajevo dovoljno sazrela za održavanje Povorke ponosa, Hadžibajrić kaže da će se vidjeti 8. septembra.

 

- Često se ovdje pokušava napraviti nešto što nije svojstveno za ovo podneblje. S druge strane, imate jako puno stvari koje se dešavaju, koje su javna tajna, i svi se pravimo da to ne znamo. Imate jako puno mjesta gdje se okupljaju ljudi sa drugačijim seksualnim opredjeljenjem, i ne možete utjecati na takve stvari. To je njihovo lično i ja u to ne želim da ulazim. Samo ću naglasiti da ni jedna monoteistička religija ne podržava takve stvari, a dovoljno smo pametni da sami svi možemo izvući iz toga zaključak - rekao je Hadžibajrić.

 

Inače, Hadžibajrićeva stranka NBL (Nezavisna bosanskohercegovačka lista) dio je vladajuće šestorke u Kantonu Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 60

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još