osjetite festivalsku atmosferu u sjajnom klubu

Provedite se uz odličan bend M.O.R.T. večeras u sarajevskom klubu Jazzbina

DEPO CLUBBING23.08.19, 14:57h

Provedite se uz odličan bend M.O.R.T. večeras u sarajevskom klubu Jazzbina
M.O.R.T. kao garažni band postoji od 2003., osnovan od strane članova Ivana Katića zvanog John, Bože Blajića zvanog Zvrk te Jakova Maleša zvanog Kikos

 

Najbolja svirka u festivalskoj sarajevskoj atmosferi večeras će biti u dobro poznatom klubu Jazzbina u Titovoj 38.

 

Karte za odličan bend M.O.R.T. možete kupiti u Jazzbini, cijena karte u pretprodaji iznosi 7KM, a na dan koncerta 10KM.

 

Svirka počinje u 22 i 30h, donesite dobro raspoloženje i provedite se!

 

M.O.R.T. kao garažni band postoji od 2003., osnovan od strane članova Ivana Katića zvanog John, Bože Blajića zvanog Zvrk te Jakova Maleša zvanog Kikos. Ta tri člana od samog početka čine kostur banda dok se kroz povijest sastava članova banda provuklo još nekoliko imena suradnika kao što su Filip Jerkan, Luka Botica, Luka Šipek, Josip Marković - Boza, Goran Bikić i drugi.

 

Prilikom snimanja za etiketu Zdenka Franjića Slušaj najglasnije svog demo albuma Vrhunsko dno krajem 2012. godine bandu se pridružuje sada stalni član bubnjar Milan Mijač - Mile, sam album je objavljen u ljeto 2013. Od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori,; često samostalno ali i na festivalima od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. godine.

 

U srpnju 2014. godine izlazi album Odjel za žešće koji je pobrao odlične kritike i epitet albuma godine na nekim glazbenim portalima. Ovaj album je snimljen nakon što je band osvojio glavnu nagradu od 5000 € na Jelen Demofestu u Banja Luci. Ovaj album je primljen odlično od publike i glazbene kritike te je pogurao M.O.R.T. u značajnije sastave na prostoru RH.

 

2015. godine sastav je nominiran za nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač.

 

Krajem 2015. snimaju album Tužna kocka, te već sljedeće godine predstavljaju singlove s tog izdanja. Album službeno izlazi 1. travnja 2016., znakovito na takozvani Dan laži. Ovaj album je kao i prethodni izrazito dobro prihvaćen i pohvaljen od strane glazbene kritike.

 

Svojim djelovanjem i izrazitim trudom M.O.R.T. je na glazbenu scenu izvukao inače pritajene sinjske glazbenike od kojih valja napomenuti sastave DarkvuD i Shewa, premda u vrlo malom prostoru što po broju stanovnika malom i što geografski tiče postoji i više od deset bandova koji traže svoj put, a kao uzor vide M.O.R.T. više kao model uspjeha a manje kao žanrovski uzor jer je većina bandova autorska i imaju svoj stil.

 

Utjecaji


Premda M.O.R.T. izlaže svoj repertoar pjesama u različitim žanrovima, koketirajući sa gotovo svim rock, punk i blues žanrovima glazbe kao najveći utjecaj prema svom izražaju navode Boba Dylana, Beatlese, Nirvanu, The Doorse, Terry Pratchett, Jack Kerouaca - On the road, Hunter S. Thompsona, Prodigya, Jimi Hendrixa, Led Zeppelin, Ramonese, Majke, KUD Idijoti.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!