OŠTRA REAKCIJA MILORADA DODIKA

SDA laže! Čović, Izetbegović i ja nismo potpisali sporazum u kojem se pominje godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO!

Front14.08.19, 18:11h

SDA laže! Čović, Izetbegović i ja nismo potpisali sporazum u kojem se pominje godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO!
Mi smo spremni da sprovedemo sporazum koji smo potopisali, ali nismo spremni da sprovodimo ono što neko tumači da smo potpisali – rekao je Dodik

 


Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je danas da su lažne tvrdnje koje su iznesene u saopštenju SDA da su on i lideri HDZ Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali sporazum u kojem se pominje godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO bilo u izvornom, bilo u modifikovanom obliku.


– Pozivam i njih u SDA i sve druge da pažljivo pročitaju tačku tri sporazuma i uvjere se da takva formulacija tamo ne postoji. Mi smo spremni da sprovedemo sporazum koji smo potopisali, ali nismo spremni da sprovodimo ono što neko tumači da smo potpisali – rekao je Dodik.


SDA je danas saopštila da je jedino rješenje za prevazilaženje trenutnog zastoja u procesu evroatlantskih integracija i formiranju Savjeta ministara usvajanje modifikovanog godišnjeg nacionalnog programa, koji je zakonska obaveza i dio sporazuma koji su potpisali lideri SDA, HDZ i SNSD.


Iz SDA su naveli da će odbijanje dijaloga i kompromisnog rješenja imati negativne posljedice za proces formiranja Savjeta ministara, nastavak evroatlantskih integracija i ukupnu situaciju u BiH.

 

(Srpskainfo/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još