OSUDIO POLITIČKO LICEMJERJE

Komšić poručio Bh. bloku: Mislili ste da ću odustati od dostavljanja ANP-a... Uzalud ste se nadali!

Front14.08.19, 16:25h

Komšić poručio Bh. bloku: Mislili ste da ću odustati od dostavljanja ANP-a... Uzalud ste se nadali!
- Iste političke figure koje do jučer nisu znale razliku između Akcionog plana za članstvo (MAP) i ANP-a sada šute i kuju plan kako da nas, koji se zalažemo za poštivanje zakona i odluka institucija, optuže za neformiranje vlasti, što dovoljno govori o njihovoj dosljednosti - ističe Komšić

 


Politički predstavnici Bh. bloka (Naša stranka i Socijaldemokratska partija - SDP) uzaludno su se nadali da će Željko Komšić u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine odustati od dostavljanja Godišnjeg nacionalnog plana (ANP), saopćeno je iz Komšićevog ureda. 


Komšić podsjeća na pozive Bh. bloka da se u vezi s dostavljanjem ANP-a ne popušta, a javna je tajna, dodaje, da su iskreno priželjkivali političku pobjedu člana Predsjedništva Milorada Dodika koji "nepoštivanjem zakona i odluka bh. institucija te odbijanjem ANP-a blokira formiranje vlasti". 


- Iste političke figure koje do jučer nisu znale razliku između Akcionog plana za članstvo (MAP) i ANP-a sada šute i kuju plan kako da nas, koji se zalažemo za poštivanje zakona i odluka institucija, optuže za neformiranje vlasti, što dovoljno govori o njihovoj dosljednosti - ističe Komšić. 


Ocijenio je da je to neviđen oblik političkog licemjerja opterećenog sujetama da se uopće ne može pojmiti koliko je štetan po interese države Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz Ureda člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još