Stiže Green City

Planira se gradnja objekata u Novom Sarajevu: Novih 777 stanova za 2.500 ljudi

Biznis Klub06.08.19, 18:35h

Planira se gradnja objekata u Novom Sarajevu: Novih 777 stanova za 2.500 ljudi
Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini podsjeća da prema podacima Prostornog plana KS, najgušće je naseljena općina Novo Sarajevo sa 8.369,6 stanovnika po km2 što je oko 24 puta više od prosječne gustine stanovanja u Kantonu Sarajevo

 

Novi veliki stambeno-poslovni kompleks bi se mogao graditi na Pofalićima, koji bi se zvao Green City. Općina Novo Sarajevo planira prenamijeniti prostor na kojem su Milkosove hale, piše Biznisinfo.ba.

 

Općina Novo Sarajevo, u svojstvu Nosioca pripreme, poziva na Javnu raspravu na Nacrt Odluke o pristupanju  izradi Urbanističkog projekta „MILKOS“. Javna rasprava će se održati 07.08.2019. u 17h u prostorijama MZ Pofalići I, u ulici Humska 18. Svi stanovnici su pozvani da se aktivno uključe u kreiranje javnog prostora u ovom gradu i da učestvuju na javnim raspravama.

 

novo-naselje-sarajevo-green-city1

 

Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini podsjeća da prema podacima Prostornog plana KS, najgušće je naseljena općina Novo Sarajevo sa 8.369,6 stanovnika po km2 što je oko 24 puta više od prosječne gustine stanovanja u Kantonu Sarajevo.

 

Također napominje i da budući razvoj stanovanja ne podrazumjeva prostorno širenje, nego razvoj u smislu podizanja kvaliteta stanovanja u svim segmentima i to kako zatečenog stambenog fonda, tako i pojedinih naselja u cjelini.

 

Na datom području je planirana izgradnja objekata sa ukupno 777 stanova, pa se brzom analizom dolazi do podatka da će na tom području stanovati 2100-2500 ljudi.

 

Spratnosti objekata su: P+15, P+13, P+11, P+3 i 2SP+1 sa maksimalnom visinom objekata od 50m.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!