VIDEO/ havarija na moru

Dramatični snimci sa Jadrana: Udar olujnog nevremena, vjetar čupao stabla i električne stubove, valovi nosili brodice...

Hronika03.08.19, 09:37h

Dramatični snimci sa Jadrana: Udar olujnog nevremena, vjetar čupao stabla i električne stubove, valovi nosili brodice...
Vjetar je lomio i čupao stabla koja su padala po prometnicama, a na više mjesta su stabla padala na parkirana vozila i oštetila ih

 

Nevrijeme s jakim udarima vjetra pogodilo je u noći s petka na subotu splitsko područje i Dalmaciju te izazvalo rušenje stabala na kopnu i nasukavanje plovila na moru.

 

Jaki udari vjetra između 22 i 24 sata dostizali su brzinu i od 40 čvorova što je na srednjodalmatinskom dijelu Jadranskog mora stvaralo velike valove koji su nasukavali plovila, rekli su Hini u Pomorskom meteorološkom centru Split, javlja Slobodna Dalmacija.


Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru zaprimila je oko 130 dojava o nasukavanju plovila, a te su dojave uglavnom stizale od osoba na tim plovilima ili očevidaca, ali nema informacija o ozlijeđenima ili stradalima, rekao je dežurni u toj središnjici.


Fotoreporter Slobodne Dalmacije u Zadru je snimio nasukanu jedrilicu, a puno dojava o posljedicama nevremena dolazi od čitatelja. Jedan je javio da su samo kod Lovišća na Šćedru nasukane četiri jedrilice te je poslao fotografije, dok su od drugog dobili dramatične video snimke iz Krapnja koje svjedoče koliki je metež na tom otoku izazvalo nevrijeme.

 


Na splitskom i solinskom području vjetar je lomio i čupao stabla koja su padala po prometnicama, a na više mjesta su stabla padala na parkirana vozila i oštetila ih, rekli su u centru 112 u Splitu.

 


Dodali su da su na više mjesta od siline vjetra padali na tlo i električni stupovi, a na trogirskom je području bilo privremeno nestajalo i struje.

 

Više fotografija pogledajte ovdje.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još