ŠIRENJE MALOPRODAJNE MREŽE

Konzum u jednom danu otvorio čak četiri nove prodavnice: Za svakog 50. kupca kompletna kupovina - besplatna!

Biznis Klub02.08.19, 14:19h

Konzum u jednom danu otvorio čak četiri nove prodavnice: Za svakog 50. kupca kompletna kupovina - besplatna!
Novootvorene prodavnice nude asortiman namijenjen obavljanju svakodnevne kupovine s naglaskom na svježu i kvalitetnu ponudu voća i povrća, mliječnih proizvoda i mesnih prerađevina većim dijelom domaće proizvodnje, te osnovnih životnih namirnica, dok manji dio asortimana čine neprehrambeni proizvodi za higijenu, pranje i čišćenje te kućne potrepštine

 

 


Konzumova maloprodajna mreža od danas je proširena sa čak četiri nove prodavnice.


Konzum je stigao u Goražde, gdje su danas otvorene tri prodavnice smještene u naseljima Baćci, Obarak i Vitkovići, a istovremeno jedan Konzumov objekat otvoren je u Ustikolini.  


Nove prodavnice preuzete su od manjeg trgovačkog lanca koji je do nedavno poslovao u Istočnoj  Bosni, što je odluka Uprave Konzuma donesena u cilju širenja mreže prodavnica na području na kojem Konzum do sada nije poslovao.


Novootvorene prodavnice nude asortiman namijenjen obavljanju svakodnevne kupovine s naglaskom na svježu i kvalitetnu ponudu voća i povrća, mliječnih proizvoda i mesnih prerađevina većim dijelom domaće proizvodnje, te osnovnih životnih namirnica, dok manji dio asortimana čine neprehrambeni proizvodi za higijenu, pranje i čišćenje te kućne potrepštine.  


U novim prodavnicama zaposleno je 20 zaposlenika uz otvorenu mogućnost dodatnog širenja tima shodno ukazanim potrebama.

 
Konzum je u znak dobrodošlice pripremio prigodne poklone za prvih 100 kupaca u sve četiri nove prodavnice, a svaki 50. kupac dobio je cijelu kupovinu potpuno besplatno.

 

konzum-gorazde-i-ustikolina


Iz Konzuma s ponosom ističu zadovoljstvo zbog dolaska na područje Goražda i Ustikoline.


- Od momenta kada su počele pripreme za otvaranje prodavnica, interesovanje građana je ogromno, svakodnevno nam pokazuju gostoprimstvo i srdačnost, zbog čega im se želimo posebno zahvaliti, a uvjereni smo da ćemo opravdati njihova očekivanja u pogledu pružanja kvalitetene usluge, bogatog asortimana i svakako niskih cijena – naglašavaju iz kompanije.


Misija Konzuma je biti dobar komšija u svakom smislu, što znači biti i dijelom lokalne zajednice, te su s tom namjerom podržali XXII Internacionalni „Festival prijateljstva“ Goražde 2019. koji je jučer svečano otvoren i predstavlja veoma značajan događaj za građane Goražde.


Iz Konzuma najavljuju da su u pripremi za otvorenje još tri nove prodavnice u sklopu ovog ciklusa širenja mreže prodavnica, te je plan da se do kraja augusta otvore dvije prodavnice u centru Goražda i jedna prodavnica u Čajniču.


Podsjećamo, Konzum u ovoj godini kao jedan od važnih fokusa poslovanja ima širenje mreže prodavnica, te su do sada otvoreni prodajni objekti u Sarajevu, Doboju, Knešpolju i Neumu. Plan Konzuma je da u ovoj godini otvori 15 novih prodavnica.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!