SDP najoštije osudio istup predsjednika SDA

Izetbegović izigrava zakon, Dodiku nudi izmišljenu kategoriju... Redukovani pristup NATO-u je izdaja BiH!

Front31.07.19, 20:49h

Izetbegović izigrava zakon, Dodiku nudi izmišljenu kategoriju... Redukovani pristup NATO-u je izdaja BiH!
Jasno je da se radi o klasičnoj izdaji koja ima za cilj prodati NATO put i sigurnu budućnost naših građana zarad par fotelja, saopšteno je iz SDP-a

 

SDP BiH najoštrije osuđuje istup gospodina Izetbegovića u kojem Dodiku nudi izmišljenu kategoriju “redukovani NATO pristup”, saopšteno je iz SDP-a BiH.

 

- Posebno zabrinjava pristup “država to sam ja” u kojem predsjednik jedne stranke sebi daje za pravo da izigrava zakon i potpisane međunarodne obaveze naše države.

 

Jasno je da se radi o klasičnoj izdaji koja ima za cilj prodati NATO put i sigurnu budućnost naših građana zarad par fotelja.

 

Očekujemo od svih političkih i društvenih aktera da osude navedeni potez, a od članova Predsjedništva BiH da ne pristanu na političke akrobacije i improvizacije koje dugoročno štete budućnosti naše zemlje.

 

Ne želimo vjerovati kako se uoči kongresa stranke, kandidat za predsjednika poigrao ozbiljnim stvarima u cilju kreiranja povoljnijeg kongresnog ambijenta koji je danas na minimumu nakon činjenice da nije u stanju formirat vlast 10 mjeseci od izbora - saopšteno je iz SDP-a BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još