u okviru festivala baščaršijske noći

Deset godina na estradi: 'The Frajle' večeras na sceni Bosanskog kulturnog centra

Zabava14.07.19, 11:33h

Deset godina na estradi: 'The Frajle' večeras na sceni Bosanskog kulturnog centra
Ovim nastupom grupa će obilježiti deset godina postojanja na muzičkoj sceni, ali će to ujedno biti i sarajevska promocija novog albuma grupe "The Frajle", koji je objavljen krajem juna "Obraduj me"

 

Koncert grupe "The Frajle" večeras će zbog nepovoljnih vremenskih prilika biti održan u dvorani Javne ustanove "Bosanski kulturni centar" Sarajevo u 20 sati, umjesto na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović, kako je ranije bilo najavljeno. 

 

Koncert se održava u okviru ovogodišnjeg Festivala "Baščaršijske noći", a zbog ograničenog broja mjesta, besplatne ulaznice moći će se preuzeti na blagajni BKC-a od 17 sati. 

 

Ovim nastupom grupa će obilježiti deset godina postojanja na muzičkoj sceni, ali će to ujedno biti i sarajevska promocija novog albuma grupe "The Frajle", koji je objavljen krajem juna "Obraduj me". 

 

Grupu "The Frajle" čine Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, a nastupi kojima osvajaju publiku od 2009. godine, njihova su posebnost koja ih izdvaja od ostalih izvođača na muzičkoj sceni te su privukle publiku različitih muzičkih usmjerenja. 

 

"Obraduj me" je novi album obrada Frajli, a objavljen je krajem juna 2019. Nakon nedavne saradnje s Vannom na pjesmi "Ako je vrijedilo išta" i pjesmom "Negativ", Tijane Dapčević, Frajle još jednom potvrđuju muzičku posebnost i specifičnu prepoznatljivost, saopćeno je iz Festivala "Baščaršijske noći".

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!