doznajte detalje

Ročište za uhapšene u akciji Tower: 'Davanje dara od 30.680 eura', iz FUP-a kažu da je to najveći primjer u poslijeratnoj BiH...

Hronika13.07.19, 12:06h

Ročište za uhapšene u akciji Tower: 'Davanje dara od 30.680 eura', iz FUP-a kažu da je to najveći primjer u poslijeratnoj BiH...
Odbrana je tvrdila da je podizvođač kojeg zastupa Pinjić napravio niz propusta na postavljanju fasade te da je zbog rokova koji su probijeni i nekvalitetno izvedenih radova zapravo prijavio dvojicu osumnjičenih

 

Završeno je ročište za određivanje pritvora Halilagić Sedinu i uhapšenim u akciji Tower koji se sumnjiče za primanje mita - piše N1

 

Oni se sumnjiče da su od Elvedina Pinjića iz firme Europrofil zatražili 200.000 KM, a u vezi se izmjenom ugovora koje ova kompanija potpisala sa ANS Driveom, glavnim izvođačem na projektu Sarajevo Towers.

 

Inače, oba osumnjičena dolaze iz preduzeća Smart Invest koji zajedno sa Ans Driveom gradi ovu zgradu.

 

"Zatražili smo od kantonalnog suda posebne istražne radnje te dobili odobrenje između ostalog za prisluškivanje i snimanje osumnjičenih", rekao je tužilac te pojasnio da je Pinjić koji je prijavio slučaj, osumnjičenim koji su tražili od njega novac, predao označene novčanice.

 

Radi se o 30.680 eura.

 

"Iz FUP-a su nam kazali da je ovo najveći zadokumentovani primjer davanja dara u poslijeratnoj BiH", kazao je tužilac.

 

Odbrana je tvrdila da je podizvođač kojeg zastupa Pinjić napravio niz propusta na postavljanju fasade te da je zbog rokova koji su probijeni i nekvalitetno izvedenih radova zapravo prijavio dvojicu osumnjičenih.

 

"Skela je odmaknuta 70 cm, to ne smije biti, propast će radnik", rekao je advokat odbrane Jasmir Muratović te dodao da je ovaj podizvođač radova tražio od investitora izmjene ugovora u kojima je htio postaviti jefitnije materijale na fasadu od ugovorenih.

 

"Sve navode koje je advokat iznio ja ću dokazati kao građevinski inženjer pa ćemo vidjeti ko će ovdje sjediti, ja ili on", rekao je osumnjičeni Sedin Halilagić.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još