VIDEO/ SAZNALA ISTINU O NAJSTARIJOJ KĆERKI

Isplivali uznemirujući detalji: Plašila se da joj se ne dogodi isto! Da li je zbog ovoga princeza Haya pobjegla od moćnog šeika?

Hronika05.07.19, 18:12h

Isplivali uznemirujući detalji: Plašila se da joj se ne dogodi isto! Da li je zbog ovoga princeza Haya pobjegla od moćnog šeika?
Šeik je najmlađoj supruzi rekao da je Latifa bila žrtva ucjene i da su morali da je spasavaju i vrate u Dubai, ali priča je, zapravo, drugačija...

 


Najmlađa supruga vladara Dubaija mjesecima je detaljno planirala bjekstvo u London nakon što je saznala da ju je suprug lagao o "zatvaranju i mučenju njegove starije kćerke".


Kako saznaje "Dayli Mail" iz izvora bliskih princezi Hayi, ona je pobjegla iz Dubaija pošto je saznala kako se šeik Muhamed bin Rašida Al Maktum poneo prema kćerki, princezi Latifi, prenosi Blic.rs.


Šeik je najmlađoj supruzi rekao da je Latifa bila žrtva ucjene i da su morali da je spasavaju i vrate u Dubai, ali je ona zapravo htjela da pobjegne i započne novi život u Americi.


Vjeruje se da se princeza Haya (45) sada krije u Britaniji zajedno sa njihovo dvoje djece i da se sprema za milionsku brakorazvodnu parnicu i ogorčenu borbu sa šeikom (69) za starateljstvo nad djecom.


- Princeza Haya najzad je saznala istinu o tome šta je njen suprug uradio sopstevnoj kćerki i bojala se da će se isto desiti i njoj - kaže izvor blizak porodici i dodaje da se nakon što je saznala šta je ona preživjela zapitala: "Kakav je to čovjek koji vlastitu kćerku može da strpa u zatvor?"

 


Tridesettrogodišnja Latifa napustila je Dubai na jahti prošle godine, ali su je uhapsili specijalci i trenutno se nalazi u zatvoru. Ona je prije hapšenje snimila nekoliko videa u kojima je rekla da joj je život privid, da su je mučili i da je dvije godine bila u zatvoru nakon što je kao tinejžerka pokušala da pobjegne.


Princeza Haya se sada navodno nalazi u svojoj kući, vrijednoj 85 miliona funti, u Kensingtonu (na zapadu Londona), gdje čeka početak suđenja sljedećeg mjeseca.


Ona je najmlađa od Maktumovih šest žena i u početku je vjerovala u njegovu priču da je Latifa bila žrtva ucjene, ali je na svoje veliko zaprepaštenje saznala da je ona govorila istinu i da je zaista silom vraćena u Dubai.


Maktum je u Porodičnom sudu Višeg suda u Velikoj Britaniji pokrenuo pravni postupak bez presedana protiv princeze Haye, a ročište je zakazano za 30. jul, piše Blic.rs.


Ko je princeza Haya, čitajte u tekstu: U strahu pobjegla od vladara Dubaia s djecom i zatražila azil u drugoj zemlji: Ko je zapravo lijepa princeza Haya?

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još