SDP reaguje na kritike o radu Vlade KS

Zahvaljujemo SDA što je pored velikog broja čestitih članova izabrala baš Sarajlića, optuženog za najteža kriminalna djela

Front03.07.19, 17:48h

Zahvaljujemo SDA što je pored velikog broja čestitih članova izabrala baš Sarajlića, optuženog za najteža kriminalna djela
Da ima pravne države i da je pravosuđe nezavisno, Sarajlić ne bi imao mogućnost uopšte da se obrati javnosti niti bi obnašao bilo koju dužnost, saopšteno je iz KO SDP-a Sarajevo

 

Nakon što je Kantonalni odbor SDA Sarajevo, odnosno njihov predsjednik Asim Sarajlić, na današnjoj pres-konferenciji uputio niz kritika na rad Vlade KS na čelu sa premijerom Edinom Fortom, očitovao se Kantonalni odbor SDP-a Sarajevo, čije saopštenje prenosimo u nastavku:


- Povodom press konferencije na kojoj je Asim Sarajlić kritikovao rad novih kantonalnih vlasti želimo se prije svega zahvaliti SDA što je pored velikog broja čestitih članova izabrala baš Sarajlića, protiv kojeg je podignuta optužnica za najteža kriminalna djela, da govori o aktivnostima novih vlasti.

 

Upravo su ljudi kao što je on najbolja ilustracija onoga što je bilo i što bi u SDA željeli da se vrati. Sveopšti kriminal, bahato i kabadahijsko ponašanje, izvlačenje novca iz javnih preduzeća, skandali najvećih razmjera...

 

Da ima pravne države i da je pravosuđe nezavisno, Sarajlić ne bi imao mogućnost uopšte da se obrati javnosti niti bi obnašao bilo koju dužnost. Najbolja ilustracija u kako neuređenoj državi živimo je ovaj slučaj gdje on sebi uzima za pravo da bilo kome drži bilo koje, a pogotovo ne moralne lekcije.

 

SDP pozdravlja aktivnosti Vlade KS i kvalitetnu saradnju šest stranaka koje čine koaliciju koja se uspješno nosi sa svim izazovima i problemima nastalim dvadesetogodišnjom vladavinom SDA. Pozivamo da se ova partnerska saradnja nastavi na principima transparentnosti i isključivo u interesu građana Kantona Sarajevo.

 

Također, pozivamo sve novoimenovane zvaničnike i menadžmente javnih preduzeća da transparentno i bez straha govore o tome šta su zatekli u svojim resorima i tužilaštvima proslijede sve informacije koje mogu dovesti do procesuiranja onih koji su odgovorni za devastaciju Kantona Sarajevo -saopšteno je iz KO SDP-a Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još