inicijativni odbor

Sutra osnivačka Skupština Pokreta socijalne pravde i demokracije u hotelu Holiday

Front28.06.19, 12:17h

Sutra osnivačka Skupština Pokreta socijalne pravde i demokracije u hotelu Holiday
Delegati Skupštine Pokreta nastupaju i učestvuju u uspostavi Pokreta na osnivačkoj Skupštini isključivo u personalnom kapacitetu

 

U skladu sa zaključcima Inicijativnog odbora na sjednici održanoj 09.05.2019. godine u Sarajevu, čast nam je i zadovoljstvo pozvati vas na osnivačku Skupštinu Pokreta socijalne pravde i demokracije koja će se održati u subotu 29. juna 2019. godine u kongresnoj sali hotela Holiday u Sarajevu, sa početkom u 11,oo sati- navode u ovom Pokretu. 

 

Na osnivačkoj Skupštini Pokreta razmatraće se se dokument o uspostavi Pokreta, Proglas Pokreta i izbor Predsjedništva Pokreta. Skupštini će se obratiti predsjednici političkih organizacija i organizacija civilnog društva koje podržavaju uspostavu Pokreta.


Delegati Skupštine Pokreta nastupaju i učestvuju u uspostavi Pokreta na osnivačkoj Skupštini isključivo u personalnom kapacitetu.  


Inicijativni odbor odlučio je da Skupštini prisustvuje nešto više od 300 delegata (zbog ograničenog broja mjesta u sali i evidencije), koji dolaze iz reda političkih organizacija socijaldemokratske provenijencije, nevladinih organizacija i pojedinaca iz akademske zajednice, javnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine.


Pokret ostaje otvoren za sve političke organizacije socijaldemokratske provenijencije, zainteresirane organizacije civilnog društva i pojedince iz javnog društveno-političkog života Bosne i Hercegovine, koji prihvataju temeljne ciljeve iz dokumenta o uspostavi Pokreta i Proglas Pokreta.


Očekujemo predstavnike Vašeg uvaženog medija da prisustvuju Skupštini Pokreta, kako bi na istinit i objektivan način informirali bosansko-hercegovačku javnost - navodi se u saopćenju za javnost koje potpisuje predsjedavajući prof.dr. Ivo Komšić, s.r.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još