U toku potpuna modernizacija

Ubrzano širenje 4G+ mreže BH Telecoma: Pokriveni Sarajevo, Zenica, Tuzla, Mostar, Bihać, Banjaluka...

Biznis Klub14.06.19, 15:05h

Ubrzano širenje 4G+ mreže BH Telecoma: Pokriveni Sarajevo, Zenica, Tuzla, Mostar, Bihać, Banjaluka...
Sedmično se na 65 lokacija izvrši zamjena baznih stanica, a na ovim aktivnostima je angažirano više od 30 terenskih ekipa.

 

 

 

Geografsko širenje 4G+ signala BH Telecoma je svakodnevno i za vrlo kratki vremenski period se očekuje pokrivanje svih urbanih područja i najvažnijih putnih pravaca. Pored značajnog tehnološkog iskoraka koji je kompanija učinila uvođenjem 4G+, u BH Telecomu je u toku i potpuna modernizacija mreže.


Sedmično se na 65 lokacija izvrši zamjena baznih stanica, a na ovim aktivnostima je angažirano više od 30 terenskih ekipa. Do sada je 4G+ aktiviran na područjima Sarajeva (šire područje), Zenice, Tuzle, Mostara, Travnika, Goražda, Bihaća i Banjaluke, a u toku su i aktivnosti na modernizaciji opreme i obezbjeđenja 4G pokrivenosti u ostalim urbanim sredinama.
 

Izvođenje radova se odvija ubrzanim tempom i u vrijeme najmanjeg saobraćaja kako bi proces modernizacije što manje uticao na funkcionisanje mreže i pružanje usluga korisnicima.


Obzirom da je do sada realiziran značajan broj zamjena baznih stanica i intenzivirane aktivnosti na stabilizaciji saobraćaja, znatno je smanjena mogućnost povremenih prekida ili drugog vida otežanog odvijanja saobraćaja putem mobilne mreže.


Korisnici su u mogućnosti da putem web stranice BH Telecoma svakodnevno prate intenzitet širenja mreže.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!