VIDEO/ INTERVJU SA REISOM U ODSUSTVU

Hadžifejzović: Tražim halal od vjernika koji misle da nisam trebao reagovati u mjesecu ramazanu, ali kako ja da halalim...

Hronika08.06.19, 10:35h

Hadžifejzović: Tražim halal od vjernika koji misle da nisam trebao reagovati u mjesecu ramazanu, ali kako ja da halalim...
Senad Hadžifejzoviće je u jučerašnjem izdanju CD-a gotovo sat vremena posvetio "intervjuu sa reisom u odsustvu" u kome je iznova, naširoko i nadugačko, pojasnio svoj stav o nastalom problemu

 

 

Iako je prošle sedmice, reagujući na saopštenje Ureda za zekat Rijaseta IZe u BiH u kojem se sugerisalo da  je "ubiranje i distribucija zekata u islamskoj tradiciji vezano samo za ulu-l-emra, tj. institucionalnog predstavnika zajednice vjernika" te da su "neke bh. organizacije, pojedinci, pa čak i televizije, uzele sebi za pravo da ubiru i distribuiraju zekat", Senad Hadžifejzović pozvao reisa Huseina ef. Kavazovića da gostuje u Centralnom dnevniku, do toga nije došlo.

 

Reis Kavazović nije se odasvao pozivu prvog čovjeka Face TV-a za direktno sučeljavanje pred kamerama, ali je iz IZ u BiH u međuvremenu stigao odgovor Hadžifejzoviću, uz poruku da "Islamska zajednica neće uzvraćati na pritiske, uvrede i ultimatume vlasnika i voditelja televizije koji je brutalno pred Bajram izvrijeđao reisu-l-ulemu i Islamsku zajednicu" te uz napomenu "da reisu-l-ulema nije nikada i nigdje spomenuo dotičnog".


No, Senad Hadžifejzoviće je, shodno svemu navedenom, u jučerašnjem izdanju CD-a gotovo sat vremena posvetio "intervjuu sa reisom u odsustvu" u kome je iznova, naširoko i nadugačko, pojasnio svoj stav o nastalom problemu. 


Na početku svog izlaganja Hadžifejzović je zatražio halal od vjernika koji misle da nije trebao reagovati u mjesecu ramazanu, a potom nastavio... Pogledajte video! 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)   


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 148

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još