Ne vide ništa sporno u aferi 'potkivanje'

Šta tačno piše u odluci o odbacivanju tužbe: Tegeltija smije razgovarati o predmetima s građanima!

Hronika04.06.19, 17:42h

Šta tačno piše u odluci o odbacivanju tužbe: Tegeltija smije razgovarati o predmetima s građanima!
Ured disciplinskog tužioca podnio je tužbu i tražio suspenziju zbog predmeta "Alešević". Tegeltija je bio prijavljen zbog neprimjerenog kontakta, ali su oba zahtjeva odbačena kao nedopuštena

 

Disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) odbacila je jučer disciplinsku tužbu protiv Milana Tegeltije, predsjednika ove institucije.

 

Odbačen je i zahtjev za suspenzijom Tegeltije, a koji je podnio Ured disciplinskog tužioca.

 

No, prema odluci, koja je u posjedu Avaza, Komisija VSTV-a ocijenila je da sve radnje Tegeltija poduzima u svojstvu predsjednika, a ne u svojstvu sudije, i u službenom i u privatnom životu, da ne postupa niti u jednom predmetu u Sudu, da nema stranke i da ima slobodu razgovora s građanima u pogledu predmeta koji su na sudovima i tužilaštvima.

 

tegeltija-odbacivanje-tuzbe

 

Prema zakonu, upravo je to posao predsjednik VSTV-a, da se brine o funkcionalnosti sudskog i tužilačkog sistema, piše Avaz.

 

Ured disciplinskog tužioca podnio je tužbu i tražio suspenziju zbog predmeta "Alešević". Tegeltija je bio prijavljen zbog neprimjerenog kontakta, ali su oba zahtjeva odbačena kao nedopuštena.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još