Sastanak s predstavnicima Turističke zajednice i Ministarstva privrede

Sarajevski hotelijeri očajni: Nedostatak radne snage je ozbiljan problem, redukcije vode se moraju ukinuti!

Biznis Klub30.05.19, 13:37h

Sarajevski hotelijeri očajni: Nedostatak radne snage je ozbiljan problem, redukcije vode se moraju ukinuti!
Iz Ministarstva i Turističke zajednice najavili su skori zajednički projekt zapošljavanja mladih u oblasti turizma

 

Predstavnici Turističke zajednice (TZ) Kantona Sarajevo i Ministarstvo privrede KS upriličili su sastanak sa sarajevskim hotelijerima radi identifikacije ključnih problema s kojim se susreću, kao i sagledavanja mogućnosti za njihovo rješavanje.

 

Sastanku su prisustvovali resorni ministar Haris Bašić i predsjednik TZ Nermin Muzur, te vlasnici i direktori hotela Malak Reagency, Evropa, Bristol, Swiss Hotel, Grand, Termalna rivijera – Hills i Hollywood. Naglašen je značaj razvoja hotelijerstva i smještajnih kapaciteta za cjelokupnu turističku ponudu Kantona Sarajevo.

 

Hotelijeri su, između ostalog, ukazali na neophodnost redovnog snabdijevanja hotela vodom bez redukcija, posebno u jeku turističke sezone, zatim na potrebu uređenja javne rasvjete i turističke signalizacije, poboljšanja sigurnosne situacije u gradu, ali i rješavanja pitanja izuzetno nepovoljnih aerodromskih taksi.

 

tz-ks-hotelijeri

 

Potrebno je, kako su naveli, organizovati i programe edukacije i prekvalifikacije radne snage čiji trenutni nedostatak ozbiljno prijeti poslovanju i opstanku hotelijerstva u Sarajevu.

 

Iz Ministarstva i Turističke zajednice najavili su skori zajednički projekt zapošljavanja mladih u oblasti turizma.

 

Izrazili su želju za nastavkom dijaloga o svim problemima sa sarajevskim hotelijerima i predstavnicima drugih privrednih subjekata u oblasti turizma radi unapređenja ove oblasti u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Pres-službe KS.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!