VIDEO/ DO SADA NEVIĐENA PREZENTACIJA

28 tunela, 108 mostova, vijadukti...: Evo kako će se iz BiH stizati do Jadrana kada se završi cijeli autoput na Koridoru 5C

Hronika17.05.19, 10:39h

28 tunela, 108 mostova, vijadukti...: Evo kako će se iz BiH stizati do Jadrana kada se završi cijeli autoput na Koridoru 5C
Ovaj interaktivni video nudi do sada neviđen uvid u pojedinosti autoputa A1, vodeći nas prvo do Zeničke zaobilaznice, odnosno na jedan od visokih vijadukata koji će nositi jedan od najzahtjevnijih dijelova autoputa

 

 


Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) načinila je video u kome je predstavljen završeni dio autoputa A1 na Koridoru 5C, kao i značaj ove moderne saobraćajnice za BiH, ali i region u cijelosti.

 

Ovaj interaktivni video nudi do sada neviđen uvid u pojedinosti autoputa A1, vodeći nas prvo do Zeničke zaobilaznice, odnosno na jedan od visokih vijadukata koji će nositi jedan od najzahtjevnijih dijelova autoputa.


- Ova cesta je najveći infrastrukturni projekt u historiji ove zemlje. Do sada ga prati 28 tunela i 108 mostova, a u narednim godinama bit će ih izgrađeno još. Put za more iz Sarajeva koji danas traje 3,5 sata trebao bi trajati svega dva sata, jednom kada se cesta završi - kaže vodič prezentacije.


U videu se ističe da će cijeli autoput na Koridoru 5C biti završen krajem sljedeće decenije i da će predstavljati kičmu Bosne i Hercegovine... Pogledajte!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još