U Skupštini KS pokrenuta inicijativa

Šta će biti sa konzumiranjem nargile u Kantonu Sarajevo?

Hronika30.04.19, 10:34h

 Šta će biti sa konzumiranjem nargile u Kantonu Sarajevo?
Imajući u vidu činjenicu da sve veći broj mladih boravi u objektima u kojim se konzumira nargila, Ministarstvo za obrazovanje i nauku je mišljenja da Ministarstvo zdravstva u saradnji sa nadležnim institucijama iz oblasti zdravstva treba preduzeti sve bitne korake da se navedena oblast zakonski uredi, kaže ministrica Bogunić

 

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bilsena Šahman na šestoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo održanoj 26. marta 2019. godine pokrenula je zastupničku inicijativu "za donošenje propisa kojim bi se korištenje nargile stavilo pod kontrolu".

 

U odgovoru zastupnici Šahman, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić navodi da inicijativu smatra izuzetno korisnom.

 

"Imajući u vidu činjenicu da sve veći broj mladih boravi u objektima u kojim se konzumira nargila, Ministarstvo za obrazovanje i nauku je mišljenja da Ministarstvo zdravstva u saradnji sa nadležnim institucijama iz oblasti zdravstva treba preduzeti sve bitne korake da se navedena oblast zakonski uredi. Također, smatramo da se kroz sistemski pristup edukaciji učenika mogu ostvariti značajni rezultati u podizanju svijesti o štetnosti upotrebe nargile i drugih opijata", navela je ministrica Bogunić.

 

Poručuju da će u tom smislu Ministarstvo dati potrebnu podršku kolegama iz oblasti zdravstva za realizaciju navedene edukacije u svim školama na području Kantona Sarajevo.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!