Pokretna izložba

m:tel i Huawei predstavili tehnološka rješenja 5G mreže

Biznis Klub23.04.19, 16:39h

m:tel i Huawei predstavili tehnološka rješenja 5G mreže
Mreža pete generacije donijeće sa sobom još veće brzine, poboljšanje cloud servisa i gejminga, smanjenje kašnjenja prenosa podataka koje će koristiti u različitim poslovnim sferama, rezvoju vještačke inteligencije i realizaciji sve prisutnijih IoT rješenja, a posebno u automobilskoj industriji, zdravstvu, te industrijama zabave, prenosa i distribucije sadržaja

 

Uvođenje novih tehnologija, novih usluga i mogućnosti koje pruža svojim korisnicima, kao i praćenje svjetskih trendova u telekomunikacionom svijetu, kompanija m:tel smatra primarnom misijom svog poslovanja u BiH.

 

Iako je svojim korisnicima nedavno omogućio korišćenje 4G mreže, m:tel već radi na razvoju mreže pete generacije, koju već koristi nekoliko zemalja svijeta. Upravo s ciljem promovisanja novih tehnologija, ali i upoznavanja sa onim što nam bliska budućnost donosi u veoma dinamičnoj oblasti telekomunikacija, m:tel i Huawei predstavili su 23. aprila tehnološka rješenja i planirane korisničke usluge koje će donijeti 5G mreža.

 

huawei5g-2

 

Huawei 5G DemoTruck izložba, na nesvakidašnji način prikazuje sve mogućnosti mrežnih tehnologija na kojima će počivati 5G, a kompanija m:tel i Banjaluka bila je važna tačka na evropskoj ruti ove pokretne izložbe.


 
Izložba zapravo predstavlja sumirane aktivnosti Huawei-ja na ovogodišnjem sajmu MWC u Barseloni, te pruža mogućnost posjetiocima da putem komunikacije sa Huawei-jevim prezenterima saznaju novosti iz industrije koja će sasvim sigurno oblikovati tehnološku budućnost.

 

Mreža pete generacije donijeće sa sobom još veće brzine, poboljšanje cloud servisa i gejminga, smanjenje kašnjenja prenosa podataka koje će koristiti u različitim poslovnim sferama, rezvoju vještačke inteligencije i realizaciji sve prisutnijih IoT rješenja, a posebno u automobilskoj industriji, zdravstvu, te industrijama zabave, prenosa i distribucije sadržaja. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!