VIDEO/ POVODOM 6. APRILA

Skaka građane častio bosanskom kafom: 'Mi u Sarajevu ne živimo jedni pored drugih, nego jedni sa drugima'

Hronika06.04.19, 15:15h

Skaka građane častio bosanskom kafom: 'Mi u Sarajevu ne živimo jedni pored drugih, nego jedni sa drugima'
- Sarajevo nastavlja da bude grad različitosti, ali i grad u kojem se svi međusobno uvažavaju i poštuju. Ključna rečenica je da mi u Sarajevu ne živimo jedni pored drugih, nego jedni sa drugima - naglasio je Abdulah Skaka


 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka družio se danas na baščaršijskom trgu sa građanima, gostima i turistima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, te ih poslužio bosanskom kafom, u okviru aktivnosti obilježavanja Dana grada Sarajeva, 6. aprila. 


Poručio je da je Sarajevo bilo i da ostaje multietnički grad. 


- Sarajevo nastavlja da bude grad različitosti, ali i grad u kojem se svi međusobno uvažavaju i poštuju. Ključna rečenica je da mi u Sarajevu ne živimo jedni pored drugih, nego jedni sa drugima - naglasio je Skaka. 


Izrazio je zadovoljstvo da je ovogodišnji Dan grada ''izveden na ulicu'', da se aktivnosti provode da svim stanovnicima i posjetiteljima. 


- Napravili smo niz aktivnosti, ali meni je jako važno da ga dijelimo da svima - rekao je Skaka. 


Izdvojio je ulični performans, koji je Grad organizirao sa Udruženjem pisaca i sa studentima Filozofskog fakulteta u Sarajevu, javno čitanje knjiga, dijela najboljih bosanskohercegovačkih književnika koji su pisali o BiH i Sarajevu. 


Na taj način, naveo je, žele skrenuti pažnju na važnost knjige. 


Skaka je nakon druženja prošetao Baščaršijom te zajedno sa studentima čitao na ulici. 


Ranije je, u okviru Dana Grada Sarajeva, položeno cvijeće na spomen-obilježja te je uručena nagrada ''Počasni građanin Sarajeva'' frontmenu britanskog benda ''Iron Maiden'' Bruceu Dickinsonu


Svečana sjednica Gradskog vijeća Sarajeva bit će održana večeras  u Vijećnici, na kojoj će biti uručena najveća priznanja Grada Sarajeva - Šestoaprilska nagrada. Ove godine Šestoaprilske nagrade bit će uručene Franji Topiću (oblast kulture), Fahrudinu Smajloviću (oblast zdravstva) i Bogiću Bogićeviću (oblast rada i stvaralaštva).

 

  

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!