ZAVRŠENI PROTESTI U BEOGRADU

Rok za puštanje uhapšenih sutra u 15 sati, opozicija traži: Hapsite nas, djecu pustite!

Front17.03.19, 19:02h

Rok za puštanje uhapšenih sutra u 15 sati, opozicija traži: Hapsite nas, djecu pustite!
Opozicioni čelnici i zastupnici u Skupštini Srbije, koji su u subotu uveče ušli sa skupinom demonstranata u zgradu Radio televizije Srbije (RTS), ponudili su u nedjelju policiji da ih uhapsi i sudi im, a za uzvrat oslobodi uhapšene mladiće koji su s njima bili u RTS-u

 

Građani koji su nalazili ispred zgrade policijske stanice "29. novembar" u Beogradu razišli su se večeras oko 18 časova, nakon što je jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović dao rok da se do sutra, do 15 časova oslobode svi uhapšeni zbog ulaska u zgradu Radio televizije Srbije.


- Ukoliko se to ne desi, organizatori protesta saopštiće kada ćemo se ponovo okupiti, i tada kada se ponovo okupimo iz cijelog Beograda, iz cijele Srbije, njihov kraj je blizu, oni su gotovi, oni su prošlost - poručio je Obradović.


Inače, opozicioni čelnici i zastupnici u Skupštini Srbije, koji su u subotu uveče ušli sa skupinom demonstranata u zgradu Radio televizije Srbije (RTS), ponudili su u nedjelju policiji da ih uhapsi i sudi im, a za uzvrat oslobodi uhapšene mladiće koji su s njima bili u RTS-u, javlja agencija Fena.


Policija tvrdi da je privedeno šest osoba, a organizatori da ih je "više od 10". 

 
Vođa konzervativnog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je, stojeći pred kordonom policije s čelnicima Saveza za Srbiju, da su među uhapšenima mladići od 18 do 28 godina i da su među protestantima danas i njihovi roditelji. 


- Ovdje je sve jednostavno - predložili smo da se sastanu dva izaslanstva - organizatora protesta ('1 od 5 miliona') i policije i da tu djecu puste na slobodu - rekao je Obradović. 


- Ako je neko odgovoran - to smo mi - dodao je. 


 Naglasio je da se ni on ni drugi opozicioni zastupnici koji su sinoć ušli u zgradu RTS-a "ne pozivaju na imunitet". 

 
- Neka uhapse mene i (Dragana) Đilasa, ali djecu moraju pustiti - poručio je Obradović. 

 
Kako javlja reporter agencije Beta, policija je i dalje prisutna u kordonu, ali su skinuli šljemove.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!