izricanje zakazano za 20. MART

Strah uoči konačne presude Radovanu Karadžiću: Bojimo se, promijenili su sudije!

Front17.03.19, 13:11h

Strah uoči konačne presude Radovanu Karadžiću: Bojimo se, promijenili su sudije!
Radovan Karadžić proglašen je krivim za genocid na području Srebrenice 1995., za progon, istrebljivanje, ubistva, deportaciju, teroriziranje, protupravne napade na nesrpske civile te uzimanje talaca

 



Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove zakazalo je za srijedu, 20. marta, izricanje konačne presude Radovanu Karadžiću


Predsjednica udruženja "Žene Srebrenice“ Hajra Ćatić kaže da strahuju kakva će biti nova presuda. 


- Vjerujete li da sam uplašena? Bojim se jer su tražili da se promjene sudije i da su ustoličili one koji njima odgovaraju. Bojim se i za Srebrenicu šta će biti u presudi i da će reći da nije bio genocid. Ukoliko se to dogodi, valjda ćemo imati pravo na prigovor i žalbu jer ovo što se dešava je strašno - rekla je Ćatić koja traži posmrtne ostatke svog sina od 1995. godine.   


Radovan Karadžić proglašen je krivim za genocid na području Srebrenice 1995., za progon, istrebljivanje, ubistva, deportaciju, teroriziranje, protupravne napade na nesrpske civile te uzimanje talaca.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još