kazne od 150 do 450 KM

MUP KS poziva građane: Prijavite osobe koje ispisuju grafite, počinje akcija uklanjanja po cijelom Sarajevu

Hronika15.03.19, 14:49h

MUP KS poziva građane: Prijavite osobe koje ispisuju grafite, počinje akcija uklanjanja po cijelom Sarajevu
Uprava policije MUP-a KS poziva građane Kantona Sarajevo da daju svoj doprinos, te najbližoj policijskoj upravi, ili na telefonski broj 122 prijave osobe koje ispisuju grafite

 

 

U sklopu nastavka kampanje pod nazivom “Uklanjanje grafita - Zona bez grafita", danas je prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo (KS) održan sastanak predstavnika Gradske uprave Grada Sarajeva i ICITAP-a (Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci u BiH), te policijskih službenika Uprave policije i policajaca zaduženih za rad u lokalnoj zajednici (RPZ policajaca).

 

Cilj kampanje jeste animiranje i utjecaj na svijest građana - da se ispisivanjem grafita, prije svega, nanosi materijalna šteta pravnim i fizičkim osobama, te šteti ukupnom izgledu i imidžu grada.

 

Kako je dogovoreno, realizacija spomenutih aktivnosti počinje 25. marta, a planirano je da se sa 32 objekta uklone ispisani grafiti za koje je Gradska uprava Grada Sarajeva dobila potrebne saglasnosti. 

 

Općinskim odlukama o prekršajima protiv javnog reda i mira (JRM), ispisivanje grafita definisano je kao prekršaj za koji je predviđena sankcija od 150 - 450 KM, a u određenim okolnostima može se kvalifikovati i kao krivično djelo, saopćeno je iz MUP-a KS.

 

Istovremeno, Uprava policije MUP-a KS poziva građane Kantona Sarajevo da daju svoj doprinos, te  najbližoj policijskoj upravi, ili na telefonski broj 122 prijave osobe koje ispisuju grafite.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!