Nakon što ih je otac bacio s balkona

Troje djece iz Paga otpušteno iz zadarske bolnice: Evo gdje će živjeti

Hronika11.03.19, 12:01h

Troje djece iz Paga otpušteno iz zadarske bolnice: Evo gdje će živjeti
U ponedjeljak je Upravno vijeće većinom glasova razriješilo ravnateljicu zadarskoga Centra za socijalnu skrb Vesnu Burčul zbog propusta u radu toga Centra uočenih u upravnom nadzoru nakon obiteljskog zločina na Pagu

 

Troje djece iz Paga koja su se liječila u zadarskoj bolnici otpuštena su u ponedjeljak iz bolnice, a četvrto, koje je bilo najteže ozlijeđeno i prevezeno u KBC Zagreb, bit će otpušteno do petka. 



- Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, dvije djevojčice i dječak, koji su nakon što ih je otac 28. februara bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu bili zbrinuti u Općoj bolnici Zadar, danas su otpušteni s bolničkog liječenja - prenosi Hina priopćenje zadarske bolnice. 



- Djeca su tijekom jutarnjih sati u dobrom zdravstvenom stanju otpuštena iz bolnice, a u dogovoru s Centrom za socijalnu skrb Zadar i Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, bit će na kućnoj njezi - dodaje se. 



- Sedmogodišnja djevojčica koje se liječi u KBC-u Zagreb, spremna je za otpuštanje iz bolnice, još prolazi neke kontrole i bit će otpuštena do petka - rekao je u ponedjeljak za Hinu pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak. 



- Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i sustav socijalne skrbi učinilo je sve kako bi se nastradaloj djeci omogućila najprimjerenija daljnja skrb i razvoj te u tom smislu neće komunicirati detalje vezane uz malodobnu djecu - priopćilo je Ministarstvo na upit može li potvrditi informaciju koju je u ponedjeljak objavio Radio Zadar da će djeca biti otpuštena na kućnu njegu s majkom, uz skrb stručne osobe. 



U ponedjeljak je Upravno vijeće većinom glasova razriješilo ravnateljicu zadarskoga Centra za socijalnu skrb Vesnu Burčul zbog propusta u radu toga Centra uočenih u upravnom nadzoru nakon obiteljskog zločina na Pagu.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!