jedini advokat porodice dragičević komentira

Feraget: Nobilo degradira časnu profesiju. Svoju ‘pravnu analizu‘, na osnovu nekompletnih dokaza, predao je…

Hronika08.03.19, 12:15h

Feraget: Nobilo degradira časnu profesiju. Svoju ‘pravnu analizu‘, na osnovu nekompletnih dokaza, predao je…
Nakon ovog medijskog istupa advokata Nobila, komentar je dao advokat Ifet Feraget koji je je još uvijek advokat porodica Dragičević i Memić

 

"Sve, sve je fake news. Uzmite sve što je Dragičević govorio", rekao je Nobilo i poručio kako su kompletan slučaj i istraga iskorišteni za političke ciljeve.


Nakon ovog medijskog istupa advokata Nobila, komentar je dao advokat Ifet Feraget koji je je još uvijek advokat porodica Dragičević i Memić.

 

Oslobodjenje donosi komentar advokata Ferageta.

 

"Nobilu je sigurno poznato da kao odvjetnik, a pogotovo kao već odavno bivši odvjetnik Davora Dragičevića, ima 'obavezu da poštuje privilegiju advokat-klijent i povjerljivost podataka kada vodi pravnu stvar koja mu je povjerena, što ga sprječava da odaje tajne javnim organima vlasti ili privatnim licima' (Konvencija advokata svijeta).

 

Već je opštepoznato da je u predmetu David Dragičević, iako su od samog starta postojale okolnosti koje su ukazivale da se radi o ubistvu, Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci otvorilo istragu zbog ubistva tek nakon 100 dana pod velikim pritiskom javnosti u Banja Luci do kojeg je došlo zbog kriminalne konferencije MUP RS od 26.03.2018. godine, na kojoj je ubistvo Davida Dragičevića prikazano kao zades a sama žrtva David Dragičević je prikazan kao razbojnik i narkoman, što je sve u potpunosti do danas demantovano. Nakon što je anketni odbor, dakle političko tijelo koje vrši kontrolu zakonitosti rada policije, a u ovom slučaju, po odobrenju VSTV, i kontrolu tužilaštva, sačinio svoj izvještaj, tužilaštvo je otvorilo istragu zbog ubistva Davida Dragičevića protiv NN lica", smatra Feraget i dodaje:

 

"U međuvremenu tokom provođenja istrage su pali u vodu svi dokazi koje je MUP RS prezentirao na kriminalnoj konferenciji za štampu 26.03.2018. godine, a sve ovo je potvrdio i Osnovni sud u Banja Luci prilikom donošenja rješenja kojim se odbija produženje pritvora licu Alen Kukić (nema dokaza da David Dragičević bio u toj ulici i nema dokaza da su sa tim navodnim Davidom Dragičevićem tu bila i druga lica sa kojima se mogao sukobiti i koja su ga navodno gurnula u vodu).

 

Ostatak komentara čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još