Završeno konstituiranje državne zakonodavne vlasti

Izetbegović, Čović i Špirić imenovani u rukovodstvo Doma naroda PSBiH

Front28.02.19, 11:58h

Izetbegović, Čović i Špirić imenovani u rukovodstvo Doma naroda PSBiH
Današnjom sjednicom završeno je konstituiranje državne zakonodavne vlasti, imajući u vidu da je taj posao ranije završio i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH

 

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine imenovano je novo rukovodstvo Doma te će ovim državnim zakonodavnim tijelom u narednih osam mjeseci predsjedavati iz Kluba Bošnjaka Bakir Izetbegović (Stranka demokratske akcije - SDA).

 

Izetbegović je zavalio na ukazanom povjerenju te je poželio uspješan rad novoimenovanim delegatima.

 

Za dopredsjedavjuće su imenovani iz Kluba Hrvata Dragan Čović (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH i iz Kluba Srba Nikola Špirić (Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD).

 

Također, izabrani su i predsjedavajući klubova tri konstitutivnog naroda. Klubom Srba predsjedavat će Sredoje Nović (SNSD), Klubom Bošnjaka Asim Sarajlić (SDA) te Klubom Hrvata Lidija Bradara (HDZ BiH).

 

Do imenovanja novog rukovodstva Doma sjednicom je predsjedavao najstariji delegat, Sredoje Nović, a delegatima su danas uručena i uvjerenja o dodjeli mandata nakon čega su dali svečanu izjavu.

 

Današnjom sjednicom završeno je konstituiranje državne zakonodavne vlasti, imajući u vidu da je taj posao ranije završio i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

 

Kako je istaknuto o terminu naredne sjednice delegati će biti naknadno obaviješteni.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!