hipersonični projektil pogađa za manje od pet minuta

Ruska državna TV objavila listu američkih meta u slučaju nuklearnog udara: Evo šta bi bilo na nišanu Moskve

Hronika25.02.19, 17:52h

Ruska državna TV objavila listu američkih meta u slučaju nuklearnog udara: Evo šta bi bilo na nišanu Moskve
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je Moskva vojno spremna za krizu poput "kubanske raketne krize" iz 1962. godine

 

Ruska državna televizija objavila je listu američkih vojnih ciljeva koje bi Moskva napala u slučaju nuklearnog udara. 

 

Televizija navodi da će hipersonični projektil koji razvija Rusija biti u stanju da pogodi te mete u manje od pet minuta. 

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je Moskva vojno spremna za krizu poput "kubanske raketne krize" iz 1962. godine.

 

Među navedenim metama su Pentagon i predsjedničko odmaralište u Camp Davidu, u saveznoj državi Maryland. 

 

Izvještaj, neuobičajen čak i za ponekad ratoborne standarde ruske državne televizije, emitiran je u nedjelju navečer, nekoliko dana nakon što je Putin izjavio da je Moskva spremna za nuklearnu krizu. 

 

Dok napetosti zbog ruskih strahovanja da bi Sjedinjene Države mogle razmjestiti nuklearne projektile srednjeg dometa u Evropi nakon eventualnog kolapsa sporazum o nuklearnom oružju, Putin je izjavio da će Rusija biti prinuđena da odgovori razmještanjem hipersoničnih nuklearnih raketa ili podmornica u blizini američkih voda, prenosi agencija Reuters.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još