dobre cijene svaki dan

U KONZUM-u započeo drugi val sniženja: Više od 1000 proizvoda sa nižim cijenama, a uskoro i nove prodavnice

Biznis Klub21.02.19, 11:31h

U KONZUM-u započeo drugi val sniženja: Više od 1000 proizvoda sa nižim cijenama, a uskoro i nove prodavnice
Snižene su redovne cijene svakodnevno potrebnih proizvoda iz kategorija mliječnih i mesnih prerađevina, osnovnih životnih namirnica, konzerviranog programa, bezalkoholnih pića i slatkiša, te sredstava za ličnu higijenu, pranje i čišćenje, a drugi val je obuhvatio i najtraženijih proizvode Konzumovih trgovačkih marki

 

 


U Konzumu BiH je počeo drugi val sniženja redovnih cijena proizvoda za osnovne potrebe domaćinstva, čime se nastavlja dugoročni projekat koji je započet krajem prošle godine. Broj artikala u drugom valu je znatno proširen te je sada na policama Konzuma dostupno više od 1000 proizvoda sa sniženim redovnim cijenama, što kupcima donosi još veće uštede pri svakodnevnoj kupovini.


Svi proizvodi sa sniženim cijenama na policama nose oznaku „Dobre cijene svaki dan“.


- U decembru prošle godine, kada smo krenuli sa sniženjem redovnih cijena, najavili smo da se radi o strateškom projektu Konzuma koji će se dodatno širiti jer nam je cilj osigurati kupcima što povoljnije snabdijevanje i dodatnu uštedu. Drago mi je da smo održali datu riječ prema kupcima i da je Konzum vrlo brzo započeo drugi val sniženja u okviru kojeg sada imamo više od 1000 proizvoda, a sa sniženjem cijena nastavljamo i dalje, tako da će ovaj broj uskoro biti dosta uvećan. Moram naglasiti da se radi o značajnom finansijskom ulaganju kompanije i upravo zato mi je izuzetno drago da od samog uvođenja ovog projekta imamo pozitivne reakcije kupaca u našim prodavnicama i da su kupci svjesni svakodnevnih ušteda koje zaista nisu zanemarive. Vjerujem da će uz drugi val sniženja zadovoljstvo kupaca biti još veće – izjavio je Nihad Imširović, direktor Konzuma.


Snižene su redovne cijene svakodnevno potrebnih proizvoda iz kategorija mliječnih i mesnih prerađevina, osnovnih životnih namirnica, konzerviranog programa, bezalkoholnih pića i slatkiša, te sredstava za ličnu higijenu, pranje i čišćenje, a drugi val je obuhvatio i najtraženijih proizvode Konzumovih trgovačkih marki.


- Sniženje je obuhvatilo vrlo kvalitetne proizvode za kojima vlada najveća potražnja na našim policama, zastupljeni su svjetski brendovi, kao i domaći proizvodi, te mogu reći da je odabir proizvoda u potpunosti napravljen u skladu sa navikama i potrebama naših potrošača. Svjesni smo niske kupovne moći stanovništva i na ovaj način želimo pokazati dodatnu brigu o našim kupcima, obezbijediti im što niže cijene i uštedu koju ostvaruju bez dodatnih uslovljavanja pri svakoj kupovini – dodao je Nihad Imširović.


U narednom periodu Konzum ima planove za proširenje maloprodajne mreže. Već od aprila kreće otvaranje niza novih prodavnica što će omogućiti i stanovnicima gradova gdje Konzum do sada nije poslovao da se uvjere u povoljnost kupovine u Konzumu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!