nešto je tu nejasno, slučaj prokomentarisao i dačić

Njemački tužilac traži detaljnu istragu: Nakon dolaska hitne, Šaban dobio injekciju za smirenje? Je li ona bila kobna?

Hronika20.02.19, 10:48h

Njemački tužilac traži detaljnu istragu: Nakon dolaska hitne, Šaban dobio injekciju za smirenje? Je li ona bila kobna?
Ono što je tužiocu nejasno jeste razlog zbog kojeg je kralj narodne muzike izgubio život, uzimajući u obzir da on nije imao vidljive povrede na tijelu

 


Tragična pogibija Šabana Šaulića velika je misterija za njemačko tužilaštvo, koje je donijelo naredbu da se detaljno istraži kako je nastupila smrt folk legende, saznaje Kurir.

 

Prema zakonima te države, ova nesreća tretira se kao visok pravni slučaj i, kao takvom, potrebno je posvetiti posebnu pažnju svakom detalju. Ono što je tužiocu nejasno jeste razlog zbog kojeg je kralj narodne muzike izgubio život, uzimajući u obzir da on nije imao vidljive povrede na tijelu. 


Prema prvobitnom stručnom mišljenju ljekara specijalista koji su bili na prijemu kada je Šaulić dovezen u bolnicu u Bilefeldu, pjevač je preminuo od posljedica pucanja srčane aorte.

 

- Tužilac je ovo mišljenje uvažio, ali mi nisu jasne neke stvari, pa je naložio da se obavezno uradi obdukcija da bi sa sigurnošću mogli utvrditi zašto je nastupila smrt. Spominje se da je Šaban neposredno nakon dolaska ekipe Hitne pomoći dobio injekciju za smirenje, kao i da je to moglo izazvati smrtnu reakciju, odnosno pucanje aorte. To, naravno, niko ne može potvrditi niti se to komentira. Da ne bi bilo nedoumica i nejasnoća, tužilac je donio naredbu da se uradi obdukcija pomoću koje bi se utvrdilo šta je to ubrizgano Šabanu, kao i je li to utjecalo na smrtni ishod - kazao je za Kurir dobro obaviješten izvor.


O ovom važnom detalju govorio je i Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije, koji je zbog svoje funkcije upućen u slučaj pogibije Šabana Šaulića. On je u emisiji kod Milomira Marića na TV Hepi rekao da mu nije jasno zašto se čeka četvrtak da bi obdukcija bila urađena.

 

- Šaban je iz kola izašao bez povreda, na nogama, ali je u toj situaciji bio toliko loše da su morali napraviti neku intervenciju. Bio je loše, ali svjestan. Kada je došao u bolnicu, otvorili su ga i shvatili da je došlo do komplikacija usljed pucanja srčane aorte i nije došlo do operacije. Uradili su mu reanimaciju, ali mu nije bilo spasa. Tužilac želi da se do kraja utvrdi šta se desilo da ne bi bilo različitih priča. On je, navodno, dobio neka sredstva za smirenje ili uspavljivanje, to bi se još moglo istražiti, ali zašto čekati četvrtak? Ovdje je riječ o smrti dvojice ljudi. Tu nije bilo svjedoka, vozač, Šaban i njegov kum bili su jedini tu i odvedeni su u tri različite bolnice. Zašto tijelo tek može da se vidi u četvrtak? Tijelo je pod nadležnošću tužioca. Ja sam pitao Vučića i on je dao odobrenje da avion Vlade Srbije preveze tijelo poslije svih peripetija do Beograda -  rekao je Dačić u "Ćirilici".

 

(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!