MENE SMIJENIŠE, NJEGA UNAPRIJEDIŠE

Konaković: Momenat kada sam shvatio da se SDA ne može mijenjati iznutra, OVO su tada tražili od mene...

Front17.02.19, 16:46h

Konaković: Momenat kada sam shvatio da se SDA ne može mijenjati iznutra, OVO su tada tražili od mene...
Ja sam napustio SDA, oni su smijenili mene. Hubijar je unaprijeđen na novu poziciju, na čelo Turističke zajednice koju smo reorganizovali i ojačali. Sa mnogo novca na računu

 

Osvrćući se na nedavnu smjenu Midhata Hubijara sa čela Turističke zajednice Kantona Sarajevo, te prisjećajući se svojih pokušaja da to učini dok je bio premijer KS, Elmedin Konaković objavio je komentar na svom FB profilu:


Momenat kad sam shvatio da se SDA ne može mijenjati iznutra, a dugo sam pokušavao, bio je nalog iz stranke da zaštitim direktora ZOI-a, Midhata Hubijara. 


Nakon što sam lično uočio njegove nedozvoljene radnje i aktivnosti, tražili su da povučem izvještaj ZOI za tu godinu, kako ne bi bio oboren. Izvještaj je pao, zastupnici su bili na visini zadatka, čak je i pola SDA kluba glasalo protiv (6 od 12).


Vlada je po zakonu trebala da smijeni Hubijara, ministri su dobili nalog iz stranke da to ne urade. Nismo ga smijenili. 


Ja sam napustio SDA, oni su smijenili mene. Hubijar je unaprijeđen na novu poziciju, na čelo Turističke zajednice koju smo reorganizovali i ojačali. Sa mnogo novca na računu.


Napao je gomilom lazi Muzura i Čaluka koji su napravili sjajan posao. Biće narednih dana mnogo informacija o tome šta je radio u TZ.


OO SDA NG je likovao i glasno poručivao kako je riječ o vrhunskom menadžeru i čovjeku. Predsjednik OO i načelnik su bili bas glasni, a znaju oni dobro ko je Hubijar, takve svjesno biraju.


Nije toliko bitan Hubijar, zaista, bitan je ovo primjer i kristalno jasan o kakvom se konceptu radi. Koliko su nam “hubijari” ukrali novca koji je mogao biti utrošen na zapošljavanje mladih, obrazovanje, podršku natalitetu, izgradnji infrastrukture, izdvajanje socijalnim kategorijama, borcima, za sport, kulturu...? Koliko su nam “hubijari” i njihovi zaštitnici osiromašili i oštetili Bošnjake?

 
Mi to više ne tvrdimo, mi to sad dokazujemo. Mnogo će sličnih dokaza biti dostupno u narednim danima, sedmicama, mjesecima. 


Sigurno će zastitnici “hubijara” još glasnije opozoravati na opasnost od Dodika i Čovića, pozivati na jačanje probosanskih snaga i zastitu Bošnjaka. 
Mi ćemo sklanjanjem i procesuiranjem “hubijara” i njihovih zaštitnika istinski jačati probosanski blok i štititi Bošnjake ali i sve ostale narode i patriote ove zemlje. U tome se mi suštinski razlikujemo. 


Koalicija sa vama? Ni u bunilu!!


Kakav će biti epilog? 
Ne znam. 
Znam da ova borba vrijedi. 


Borba za pravednije društvo, za ostanak mladih u svojoj zemlji, za odgovornost “hubijara” i njihovih zaštitnika. 


Narod i pravda, navodi se u komentaru bivšeg premijera Kantona Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 36

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još