FOTO/ Moderni dom

Oronulu fabriku pretvorili u luksuzni dom: Centralno dvorište i bazen glavni atributi

Auto & Dom31.01.19, 21:32h

Oronulu fabriku pretvorili u luksuzni dom: Centralno dvorište i bazen glavni atributi
Zgrada je izvorno bila pekara, a prostor je nakon toga pretvoren u tvornicu odjeće koja je radila do kasnih 1980-ih

 

Skromno skladište u Newtownu, Novom Južnom Walesu, pretvoreno je u moderan dom sa sedam spavaćih soba i zadivljujućim dvorištem rimskog stila.

 

U 1920-ima zgrada je bila tvornica odjeće, a Bob i Gay Miller, bračni par iz Sidney-a, ju je kupio prije nešto više od 24 godine za 650.000 dolara.

 

Sada s tržišnom vrijednošću od 6,5 miliona dolara, skladište na dva sprata prodaje se kao kućni ili poslovni prostor.

 

tvornica-vila-1

 

Interijeri imaju visoke stropove, drvene grede i prozore sa žaluzinama, a središnje dvorište i bazen u rimskom stilu su glavni atributi ovog veličanstvenog zdanja, piše britanski Daily Mail.

 

Zgrada je izvorno bila pekara, a prostor je nakon toga pretvoren u tvornicu odjeće koja je radila do kasnih 1980-ih.

 

Kupljena za 650.000 dolara, imovina je na prodaju od maja 2018., s tržišnom vrijednošću od 7,5 miliona dolara, a od januara 2019. za 6,5 miliona dolara.

 

Ima skromno pročelje s betonskim zidovima i grafitima s vanjske strane, dok je unutrašnjost potpuno druga priča. Unutar zidova se nalazi nevjerovatan, suvremeni prostor.

 

Nekretnina se prostire na 530 kvadratnih metara, a prostor sadrži sedam spavaćih soba, četiri kupaonice, ured i više spremišta.

 

Od poda do stropa su postavljeni veliki Louvre prozori koji vode u zadivljujuće dvorište u rimskom stilu, zajedno sa središnjim bazenom.

 

bazen

 

Interijer ima suvremeni izgled s otvorenim planom, visokim stropovima, drvenim gredama i bijelim zidovima.

 

McGrathov agent za nekretnine Alister Barrett izjavio je za FEMAIL u srijedu da postoji "nevjerovatan interes" za imovinu.

 

- Nevjerovatan je interes za tu nekretninu, kao i inspekcije za koje sumnjamo da su došle više iz interesa nego potrebe. Međutim, bilo je i ozbiljno zainteresiranih kupaca za nekretninu - rekao je.

 

Ostale fotografije pogledajte OVDJE.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!