Iz građanskog saveza reagovali na usvajanje deklaracije u hns-u

Odbacivanjem haških presuda Čović krenuo putem Karadžića, sve to liči na Skupštinu srpskog naroda u BiH '91-e...

Front26.01.19, 17:06h

Odbacivanjem haških presuda Čović krenuo putem Karadžića, sve to liči na Skupštinu srpskog naroda u BiH '91-e...
Pozivanjem na odbacivanje presuda za ratne zločine u Bosni i Hercegovini koje je izrekao Međunarodni sud u Haagu Dragan Čović je danas iz Mostara poslao poruku da se služi istom političkom matricom kojom se služio i još uvijek služi osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić

 

Nakon današnjeg zasjedanja HNS-a u Mostaru i usvajanja Deklaracije, saopćenjem za javnost oglasili su se iz Građanskog saveza. 

 

Pozivanjem na odbacivanje presuda za ratne zločine u Bosni i Hercegovini koje je izrekao Međunarodni sud u Haagu Dragan Čović je danas iz Mostara poslao poruku da se služi istom političkom matricom kojom se služio i još uvijek služi osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić.

 

Današnja sjednica Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru, koja zapravo nije ništa drugo nego novo sredstvo Dragana Čovića za političku manipulaciju ne samo Hrvata u Bosni i Hercegovini već svih njenih građana, u potpunosti liči na Karadžićevu Skupštinu srpskog naroda u BiH iz 1991. godine, koja građanima BiH nije donijela ništa dobro.

 

Pozivam Međunarodnu zajednicu da hitno reagiraju na ovu opasnu pojavu koja građane ponovo kao i devedesetih uvlači u nacionalizam i sukobe. Izostankom adekvatne reakcije na dosadašnje prijetnje nasiljem Milorada Dodika, te eventualnim novim prešućivanjem na anticivilizacijske poruke koje je Dragana Čovića danas uputio iz Mostara, značilo bi da je međunarodna zajednica na istim pozicijama kao i opasni dvojac, te da svi koji vole BiH moraju tražiti nove načine kako da sačuvaju i zemlju i sebe - saopćio je predsjednik Nihad Čolpa iz Građanskog saveza. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još