komentar šemsudina mehmedovića

Nevjerovatan je konglomerat odnosa na Balkanu, slaganje kockica od strane susjeda pokazuje koliko je Dodik...

Front20.01.19, 19:55h

Nevjerovatan je konglomerat odnosa na Balkanu, slaganje kockica od strane susjeda pokazuje koliko je Dodik...
Nevjerovatan je konglomerat odnosa na Balkanu. Slaganje kockica od strane susjeda kroz sastanke sa, kako oni kažu, velikim liderima, Putinom (posjeta Srbiji) i Erdoganom (posjeta Kitarović Turskoj) pokazuju nam kako je Dodik mali u svemu ovome

 

S obzirom na to kakve se poruke šalju iz Beograda i Zagreba, može li se očekivati bar jedinstvo SDA sa BH blokom kada su u pitanju NATO-integracije naše zemlje?- pitali su novinari Oslobodjenja Šemsudina Mehmedovića


- U vrijeme kada premijer Hrvatske Andrej Plenković u Saboru pravi incidente koji su na rubu fizičkog obračuna, a Vučić prima u posjetu Putina i istovremeno dobija poruke od Jelene Karleuše, Bosna i Hercegovina treba da donese historijsku odluku o Akcionom planu o ulasku u NATO. Ipak, put BiH u NATO zbog populističkih prepucavanja pada u drugi plan i to bi moglo biti kobno. Uspoređujući ozbiljnost odluka koje naša zemlja treba da donese, sa neozbiljnim dešavanjima kod naših susjeda, samo po sebi govori sa kakvim susjedima imamo posla.

 

Nevjerovatan je konglomerat odnosa na Balkanu. Slaganje kockica od strane susjeda kroz sastanke sa, kako oni kažu, velikim liderima, Putinom (posjeta Srbiji) i Erdoganom (posjeta Kitarović Turskoj) pokazuju nam kako je Dodik mali u svemu ovome.

 

Ovo govorim iz razloga da pokažem taj sluganski odnos malih prema velikim. Taj odnos svjetskih sila sitnošićardžijskim balkanskim političarima daje mogućnost da ušićare na BiH. E, pa ne može! BiH nije na prodaju niti je ikada bila, a izdajnički mentalitet nekih će sigurno biti izučavan kroz povijest ove lijepe zemlje.

 

Nešto je obećano, a to nešto ne može preko leđa Bosne. Neka se konačno maknu od nas, jer brzo je komšiluk zaboravio šta je bosanski inat i prkos. Dodikova prepotencija i njegova nabusitost ne pale u bosanskohercegovačkoj prijestolnici. Stoga sam uvjerenja da njegov vokabular ne znači ništa za ozbiljnu politiku koja je trenutno u političkoj areni. Ne smijemo si dopustiti igrarije. Neka se tuku po svojim parlamentima i neka komuniciraju sa starletama, mi živimo veoma ozbiljno vrijeme naše Bosne.

 

Šemsudin Mehmedović, državni poslanik iz SDA u intervjuu za sutrašnje izdanje Oslobođenja govori o putu naše zemlje ka NATO-u, formiranju vlasti.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!