nakon bure u javnosti, oglasio se ambasador

Del Vechio: Nisam bio na svečanoj akademiji ni defileu povodom dana RS

Hronika10.01.19, 15:17h

Del Vechio: Nisam bio na svečanoj akademiji ni defileu povodom dana RS
Del Vechio nije želio komentirati šta očekuje od sastanka s Plenkovićem, već je ponovio da nije bio na svečanom defileu

 

Ne mogu vam ništa komentirati, samo ću reći da nisam bio ni na svečanoj akademiji, ni na defileu, ali bio sam jučer u Banjoj Luci, kazao je za Avaz.ba Ivan Del Vechio, ambasador Hrvatske u BiH. 

 

Podsjetimo, premijer Hrvatske Andrej Plenković zatražio je od ministrice vanjskih i evropskih poslova Marije Pejčinović-Burić da pozove ambasadora Hrvatske iz BiH na razgovor. Razlog tome je jučerašnji odlazak ambasadora Ivana Del Vechija na svečanost kod Milorada Dodika.


 
Del Vechio nije želio komentirati šta očekuje od sastanka s Plenkovićem, već je ponovio da nije bio na svečanom defileu. Del Vechio je jučer bio u Banjoj Luci, a mediji su prenijeli njegovu sliku s Miloradom Dodikom na svečanom prijemu povodom obilježavanja neustavnog dana RS. 

 

Podsjetimo, osim njega, u Banjoj Luci bio je jučer i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider HDZ-a i HNS-a Dragan Čović, a uz njega u delegaciji hrvatskog naroda na svečanoj akademiji prisustvovali su i Vjekoslav Bevanda, dopredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora, Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske, i Josip Grubeša, ministar pravde Bosne i Hercegovine. 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još