Tužilaštvo USK nakon medijskih natpisa

Iz policije se oglasili o akciji protiv kupovine diploma, evo šta kažu

Hronika08.01.19, 19:11h

Iz policije se oglasili o akciji protiv kupovine diploma, evo šta kažu
Podsjećamo, bez prisustva ijednom času, za svega sedamnaest dana, u prazničnom periodu, novinarka Žurnala završila je srednju medicinsku školu - vrlodobrim uspjehom

 

Snežana Galić, glasogovornica MUP-a USK za N1 je govorila o akciji policije u Sanskom Mostu zbog afere "Diploma" koju su otkrili novinari Žurnala.

 

Ona je potvrdila da je u jutranjim satima bila akcija MUP-a.

 

"Zbog medijskih istupa o nezakonitom izdavanju diploma za sticanje stručnjih zvanja, istražitelji sektora Kriminalističke policije USK pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva provode određene istražne radnje, s ciljem dokazivanja krivičnog djela - krivotvorenje službene isprave, izdavane od strane Centra za obrazovanje odraslih u Sanskom Mostu", navela je Galić u izjavi za N1.

 

MUP je izuzeo dokumentaciju u školi u Sanskom Mostu, potvrđeno je ranije za N1.

 

Podsjećamo, bez prisustva ijednom času, za svega sedamnaest dana, u prazničnom periodu, novinarka Žurnala završila je srednju medicinsku školu. Vrlodobrim uspjehom. Dokumente je predala 20. decembra 2018. godine. Ovjerenu diplomu, svjedodžbe za sva četiri razreda srednje škole dobila je 3. januara ove godine. Na svoje ime i prezime.

 

Ekipa Žurnala je istražila priču o kupovini diploma potrebnih za prekvalifikaciju.

 

Na diplomi Medicinske tehničke škole iz Sanskog Mosta piše da je učenica Azra Omerović upisala “prekvalifikaciju” 22. 11. 2016. godine, te da je uspješno okončala školovanje 15. 11. 2018. godine, odnosno mjesec dana prije nego je i predala “potrebnu dokumentaciju”.

 

(n1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još