Bh. glumac ostao zatečen

Enis Bešlagić podijelio svoje iskustvo: Ne savjetujem Bakiru Izetbegoviću da ide na biro

Mediji08.01.19, 12:29h

Enis Bešlagić podijelio svoje iskustvo: Ne savjetujem Bakiru Izetbegoviću da ide na biro
Bio je uposlenik Kamernog teatra 55 u Sarajevu. Stigla je ponuda iz Slovenije

 

Glumac Enis Bešlagić kazao je sinoć da Bakiru Izetbegoviću, predsjedniku Stranke demokratske akcije, ne savjetuje da se prijavljuje na biro za nezaposlene nakon mandata u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, piše N1.


Izetbegović je, podsjećamo, kazao da će se prijaviti na biro što je tada izazvalo brojne reakcije, a slučaj je komentarisao i jedan od najpopularnijih bh. glumaca. Prisjetio se svog iskustva s ovom institucijom.

 

Bio je uposlenik Kamernog teatra 55 u Sarajevu. Stigla je ponuda iz Slovenije.

 

''Imao sam platu 650 maraka i dobio sam da snimam Našu malu kliniku u Ljubljani. Nisam znao kako će ta serija proći, bio sam potpuno nepoznata činjenica. Tako da, ja sam tada morao biti prisiljen da dam otkaz, nisam dobio mogućnosti i na da godišnji uzmem neplaćeno. Rekao sam, ja bih da otkaz i išao na biro'', rekao je gost Večernjeg studija.

 

Ubrzo je stiglo neugodno iznenađenje.

 

''Prošlo su dva mjeseca i javljaju mi iz Sarajeva da me jedna teta skinula s biroa jer me vidjela da snimam. Rekao sam da mi to treba za zdravstveno i socijalno jer nigdje nisam prijavljen. Rekao sam da to radim honorarno i imam 350 eura po epizodi, a 22 epizode snimim godišnje. I nemam ništa od repriza. Ali ja sam znao da ako bude dobro da će meni donijeti posao dalje'', kazao je on.

 

''Ne savjetujem Bakiru (Izetbegoviću) da ide na biro jer mogli bi ga skiniti ako ga nađu. Ima teta zafrkana'', dodao je on.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 51

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još