DOK STIŽU BROJNA POSKUPLJENJA

Preokret u velikom tržnom lancu: KONZUM u BiH donio odluku koja će obradovati sve kupce, ali to je tek početak...

Biznis Klub08.01.19, 09:02h

Preokret u velikom tržnom lancu: KONZUM u BiH donio odluku koja će obradovati sve kupce, ali to je tek početak...
Nova godina u BiH počela je tradicionalno sa najavom brojnih poskupljenja, od proizvoda do usluga, pa vijesti iz Konzuma predstavljaju radost za sve potrošače, a već stižu i prve pozitivne reakcije javnosti

 

Konzum BiH je krajem prošle godine, tačnije od 10. decembra snizio redovne cijene proizvoda za osnovne potrebe domaćinstva, što će kupcima donijeti značajne uštede. Radi se o svakodnevno potrebnim proizvodima iz kategorija mliječnih i mesnih prerađevina, osnovnih životnih namirnica, konzerviranog programa, bezalkoholnih pića i slatkiša, te sredstava za ličnu higijenu, pranje i čišćenje.


Kako navode iz Konzuma, proizvodi su odabrani prema rezultatima analize potrošačkih potreba kupaca i spadaju u grupu proizvoda za kojima vlada najveća potražnja na tržištu, a ujedno su najtraženiji proizvodi u ponudi ovog trgovačkog lanca.


Kupci ih lako mogu pronaći jer na policama nose oznaku „Dobre cijene svaki dan“.


Inače, odluku o sniženju redovnih cijena prozvoda, kao jednu od mjera restruktuiranja, donijela je nova Uprava Konzuma. Odluka je donijeta sa ciljem da svojim vijernim kupcima omoguće što povoljnije snabdijevanje osnovnim proizvodima za domaćinstvo uz dodatnu uštedu.


Također, u Konzumu pojašnjavaju i da je riječ tek o prvom valu sniženja, jer u narednom periodu slijede dodatne korekcije cijena.


- Izuzetno mi je drago da na ovaj način možemo pokazati kupcima da cijenimo njihovu lojalnost, te zahvaljujući sniženim cijenama omogućiti im da u vrijeme izuzetno niske kupovne moći znatno uštede i kada ne kupuju na akciji. Naravno, Konzum će i dalje imati dobre akcije na koje su kupci navikli, ali od sada su im u našim prodavnicama svaki dan dostupne snižene redovne cijene artikala koji čine bazu gotovo svake potrošačke korpe - ističe Nihad Imširović, direktor Konzuma.


Naglašava i da su u pitanju kvalitetni proizvodi poznatih brendova, ali su značajno zastupljeni i domaći proizvodi.


- Osim intenzivnog ulaganja koje je kompanija usmjerila u sniženje cijena, radimo na proširenju asortimana, uspostavili smo saradnju sa nizom novih dobavljača, te ojačali partnerske odnose sa našim stalnim dobavljačima, tako da naši kupci već mogu primijetiti dodatno obogaćen asortiman na policama. Mogu reći da je sada Konzum potpuno orjentisan na potrebe kupaca, njihove navike, te vjerujem da će prepoznati pozitivan preokret koji donosi još bolje pogodnosti, kvalitetniji asortiman i svakako ono što je za njih najvažnije – niže cijene – dodaje Imširović.

 

Konzum trenutno posluje u okviru maloprodajne mreže koju čini 168 prodavnica u BiH. Nedavno je otvorio i svoj prvi Cash&Carry objekat smješten u Tešnju, koji je ponudio brojne pogodnosti poput povoljnije paketne prodaje i Outlet ponude neprehrambenih proizvoda.


U narednom periodu kompanija ima planove za proširenje maloprodajne mreže te otvaranje novih prodavnica na lokacijama gdje Konzum do sada nije bio prisutan.


Nova godina u BiH počela je tradicionalno sa najavom brojnih poskupljenja, od proizvoda do usluga, pa vijesti iz Konzuma predstavljaju radost za sve potrošače, a već stižu i prve pozitivne reakcije javnosti.     

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook