Objavio status na Facebooku

Oglasio se Stefan Blagić za kojim je raspisana potjernica: Sinoć nisam učestvovao u incidentu, ukoliko mi se nešto desi, odgovoran je MUP RS-a

Hronika31.12.18, 14:53h

Oglasio se Stefan Blagić za kojim je raspisana potjernica: Sinoć nisam učestvovao u incidentu, ukoliko mi se nešto desi, odgovoran je MUP RS-a
Jasno je da je MUP ili nesposoban, ili namjerno ide u progon i teror prema neistomišljenicima. Saga se nastavlja..., naveo je Blagić

 

Stefan Blagić, aktivista udruženja ReStart na Facebooku se oglasio kazavši da je iz medija saznao da je policija za njim raspisala potjernicu zbog sumnje o počinjenim krivičnim djelima i prekršajima povodom sinoćnjih događaja u Banjoj Luci.


"Nisam vjerovao da ću ovako nešto doživjeti i nisam upoznat za šta me terete. U svakom slučaju, ne osjećam se nimalo sigurno ni prijatno i ovo smatram čistim terorom. Ukoliko mi se nešto desi, odgovoran je MUP Republike Srpske. Najinteresantnije od svega je što nisam ni učestvovao u jučerašnjim incidentima, s obzirom na to da je mojoj djevojci za vrijeme Danijelinog govora na trgu pozlilo i da sam je odveo kući, nakon čega nisam iz kuće ni izlazio. Stoga je jasno da je MUP ili nesposoban, ili namjerno ide u progon i teror prema neistomišljenicima. Saga se nastavlja...", naveo je Blagić.


Podsjećamo, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka pokrenuli su danas, u skladu sa uputstvom o vršenju potražne djelatnosti, raspis o traganju za licima čiji su inicijali D. D, S. M, A. G, S. B, i Nj. T. svi iz Banjaluke zbog sumnje o počinjenim krivičnim djelima i prekršajima – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.


Nezvanično, riječ je o Davoru Dragičeviću (50), Steli Milanović (54), Aleksandru Gluviću (21), Stefanu Blagiću (27) i Njegošu Tomiću (36).

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još