VIDEO/ Nakon Dodika i Cvijanović

Sad i Lukač nezadovoljan radom Tužilaštva: Zašto im je toliko trebalo da donesu naredbu da je riječ o ubistvu?

Front28.12.18, 08:00h

Sad i Lukač nezadovoljan radom Tužilaštva: Zašto im je toliko trebalo da donesu naredbu da je riječ o ubistvu?
Lukač je naglasio da je policija uradila na vrijeme sve što je do sada u ovom predmetu tražilo tužilaštvo

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da lično nije zadovoljan brzinom kojom Okružno tužilaštvo Banjaluka radi na predmetu "David Dragičević", te istakao da je policija do sada uradila sve što je tužilaštvo od nje tražilo u tom slučaju.

 

Lukač je podsjetio da je i Vlada Republike Srpske na sjednici donijela određene zaključke po pitanju rada tužilaštva, da u cijelosti nije zadovoljna dinamikom kojom vodi ovaj slučaj, te dodao da je činjenica da se to vodi već više do devet mjeseci.

 

On je za ATV rekao da je prošlo nekoliko mjeseci prije nego što je tužilaštvo donijelo naredbu u kojoj se navodi da je riječ o ubistvu, a da su saznanja o tome da je moguće izvršeno ubistvo imali vrlo brzo nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića.

 

"Ali, trebalo im je nekoliko mjeseci da donesu takvu naredbu. Ne znam zašto. To pitanje treba postaviti tužilaštvu. Sve ove mjesece određene istražne radnje dugo i predugo traju, mislim da su mogle biti završene mnogo brže", dodao je Lukač.

 

Lukač je naglasio da je policija uradila na vrijeme sve što je do sada u ovom predmetu tražilo tužilaštvo.

 

"Mi smo jedan servis tužilaštva. Tužilac vodi i usmjerava istragu, on traži od policije ono što je potrebno, policija veoma brzo i ekspeditivno odgovara na to i do sada sve što je tužilaštvo u tom predmetu radilo, MUP, odnosno inspektori koji su uključeni u istragu, su i uradili i spremni smo da to radimo i dalje", rekao je Lukač.

 

"Svima nam je stalo da se dođe do istine. Grupu "Pravda za Davida" je iskoristila jedan politička grupacija na čelu sa PDP-om", rekao je ministar Lukač.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još