Istraga u toku

Svirepo ubistvo u Živinicama: Nožem usmrtio komšiju, pri hapšenju otkrio da je ubio još jednu osobu!

Hronika04.12.18, 10:20h

Svirepo ubistvo u Živinicama: Nožem usmrtio komšiju, pri hapšenju otkrio da je ubio još jednu osobu!
Osumnjičeni je uz mjere osiguranja trenutno hospitaliziran u UKC-u Tuzla


Dvije osobe su ubijene  jučer u popodnevnim satima u mjestu Gornje Živinice, zaseok Gornji Petrovići. Ubijeni su Ilija Antunović (55) i Mara Tadić (72). Osumnjičeni za  dvostruko ubistvo je njihov komšija Ivica Antunović (45), koji je bio u bjekstvu te je lišen slobode jutros oko 1:30 sati, saopšteno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

 

Prema informacijama iz dosadašnjeg toka istrage i  uviđaja kojeg obavljaju dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Živinice Ivica je  jučer oko 16,30 na lokalnom putu, ispred svoje kuće, napao komšiju Iliju, zadao mu više uboda nožem i usmrtio ga. Nakon toga je bio u bjekstvu. Kada je lišen slobode istražiteljima i tužiocu je rekao da je također otišao  u kuću komšinice Mare Tadić te joj je zadao više uboda nožem i usmrtio je. Policija je pronašla tijelo Mare Tadić u ranim jutarnjim satima.

 

Uviđaj u vezi sa ovim ubistvima je nastavljen i jutros.

 

Tužilac će izdati naredbe za obdukciju tijela, te za druga potrebna vještačenja. U toku su istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

 

Osumnjičeni je uz mjere osiguranja trenutno hospitaliziran u UKC-u Tuzla.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!