u predsjedništvu bih

Danas sastanak Izetbegovića i Nikšića: O čemu razgovaraju predstavnici SDA i SDP?

Front20.11.18, 11:17h

Danas sastanak Izetbegovića i Nikšića: O čemu razgovaraju predstavnici SDA i SDP?
Potvrdio je to Feni generalni sekretar SDP-a Irfan Čengić, najavljujući da će sastanak biti održan u skladu s parlamentarnom demokratijom

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović danas će se u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine sastati sa predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nerminom Nikšićem

 

Potvrdio je to Feni generalni sekretar SDP-a Irfan Čengić, najavljujući da će sastanak biti održan u skladu s parlamentarnom demokratijom. 

 

- Stranka koja je dobila najviše glasova ima odgovornost i pravo da prva pokuša formirati državnu i federalnu vlast. Tim povodom smo se odazvali današnjem razgovoru što ni u kojem slučaju ne znači saradnju sa SDA – istakao je Čengić. 

 

Po njegovim riječima, SDP ostaje privržen saradnji sa strankama ljevice i drugim strankama sa kojima formira kantonalne vlade.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!