Udarac za narko tržište u BiH

Akcija SIPA-e na širem području BiH: Uhapšene tri osobe, zaplijenjeno više od 20 kilograma droge

Hronika16.11.18, 12:55h

Akcija SIPA-e na širem području BiH: Uhapšene tri osobe, zaplijenjeno više od 20 kilograma droge
Policijski službenici SIPA-e će tokom dana privesti osumnjičene postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu

 

U akciji koju su po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju proveli policijski službenici SIPA-e, lišene su slobode dvije osumnjičene osobe.

 

Akcija je provedena na području Gračanice i Tuzle, a osumnjičeni su pod istragom da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe vršili krijumčarenje velikih količina narkotika koji su prodavani na ilegalnom narko-tržištu u BiH.

 

Tokom akcije, ranije je zaplijenjena veća količina različitih narkotika, ukupno oko 20 kilograma opojnih droga „speed“ i marihuana te je tokom provođenja ove operacije ostvarena značajna međunarodna saradnja s pravosudnim institucijama R Hrvatske.

 

Policijski službenici SIPA-e će tokom dana privesti osumnjičene postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 


Također, postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, u okviru operacije kodnog naziva „Senior“, policijski djelatnici SIPA-e, na području Brčko Distrikta BiH, lišili su slobode osobu osumnjičenu za kazneno djelo neovlaštenog promet opojnim drogama.

 

Navedena osoba je po istragom i osumnjičena je za međunarodno krijumčarenje opojnih droga, a prilikom izvršenih pretresa, oduzeta je i veća količina novca, kao i drugi predmeti.

 

Zaplijena opojna droga u količini od oko pola kilograma, na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od više desetina hiljada KM.

 

Osumnjičeni će tokom dana biti predat postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

(FENA/Foto: Arhiv/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!